11.06.2013 11:55

Ikšķilietim pirmā vieta "MySport" MTB maratona trešajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mežezerā Pļaviņu novadā aizvadītas "MySport" kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratona trešā posma sacensības, Sējas un Krimuldas novadu ceļos sacenšas jaunieši un juniori.

"MySport" sacīkšu trešā posma galvenajā 58 km distancē uzvaru izcīnīja "NN sporta klubu" pārstāvošais ikšķilietis Pēteris Janevics. Pēc distancē pavadītām gandrīz divarpus stundām viņš tuvāko sekotāju Raivi Zīmeli apsteidza tikai par trim sekundēm.

Trešajā vietā ierindojās Ivars Prokofjevs (+0:26), bet ceturtajā – vēl viens Ikšķiles riteņbraucējs, iepriekšējā posma uzvarētājs Ervīns Smoļins, kurš ir kopvērtējuma līderis.

Maratonā dāmu konkurencē labākā bija Dana Rožlapa, bet trešo vietu ieņēma Maija Platace no Ikšķiles. Savukārt pusmaratona (29 km) braucienā par uzvarētājiem kļuva ogrēnietis Armands Pivors un smilteniete Rūta Brakovska. Gandrīz 40 dalībnieku startēja 200–1800 metru braucienos bērniem.

Tostarp trīs dienas Murjāņos un Krimuldas novada Raganā notika Murjāņu Sporta ģimnāzijas (MSĢ) kausa izcīņa riteņbraukšanā šosejā jauniešiem un junioriem. Pirmajā dienā dalībnieki sacentās individuālajā braucienā, otrajā notika grupas braucienus, bet trešajā – kritērija brauciens, kurā arī sadalīja Latvijas čempionāta medaļas.

Par valsts čempionu kritērija braucienā junioru konkurencē kļuva Valters Čakšs no Rīgas riteņbraukšanas skolas, bet jauniešiem – viņa komandas biedrs Nils Ķelderis, kurš arī kļuva par MSĢ kausa ieguvēju triju dienu kopvērtējumā. Jauniešiem summā labākais izrādījās Silvers Maoma no Igaunijas, bet V. Čakšs, ierindojoties ceturtajā vietā, bija labākais no Latvijas jaunajiem riteņbraucējiem.

Pirmās dienas individuālajā braucienā startēja arī vairāki Ķekavas novada sporta skolas pārstāvji. Labākais no viņiem bija Niklāvs Boļšis, kurš jauniešu kategorijā 51 dalībnieka konkurencē ieņēma 17. vietu.

Šonedēļ nozīmīgākais riteņbraukšanas pasākums būs SEB MTB maratona otrais posms svētdien Siguldā, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts kalnu divriteņiem.