11.06.2013 09:32

Siguldietis uzvarējis veloorientēšanās Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldietis uzvarējis veloorientēšanās Latvijas čempionātā Biedrība "A2"

Latvijas čempionāts orientēšanās sportā ar kalnu velosipēdiem notika "Latvijas MTBO daudzdienu" ietvaros nedēļas nogalē Baldonē.

Par Latvijas čempionu MTB orientēšanās garajā distancē kļuva siguldietis, biedrības "A2" pārstāvis Eduards Rēns. Viņš līdz ar to arī izcīnījis tiesības pārstāvēt Latviju pasaules MTBO čempionātā, kas augusta beigās notiks Igaunijā.

Sacenšoties garajā distancē ar kopējo startu, Eduards lielāko distances daļu bija līderu grupā un tikai pašās beigās nedaudz zaudēja spēcīgajiem Igaunijas un Lietuvas sportistiem.

Pirmo vietu izcīnīja šābrīža Baltijas valstu labākais veloorientierists igaunis Tīniss Erms, otrais bija viņa tautietis Marguss Halliks, bet trešajā vietā ierindojās lietuvietis Regimants Kavaļausks, kurš izcīnīja pirmo vietu elites grupā trīs dienu sacensību kopvērtējumā.

E. Rēns, distancē pavadījis vairāk nekā pusotru stundu, finišēja ceturtais, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 14 sekundes. 15. vietā 28 dalībnieku ierindojās carnikavietis Edgars Bričonoks (+13:49).