10.06.2013 16:57

Pierīgas šahisti starp Latvijas komandu čempionāta laureātiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas šahisti starp Latvijas komandu čempionāta laureātiem arhīvs

Imants Kārkliņš no Zvejniekciema sekmējis "Termo Eko"/Rīgas Šaha federācijas komandas uzvaru, diviem pierīdzniekiem arī otrā vieta.

Trīs mēnešus ilgušais un vairākos sabraukumos aizritējušais Latvijas komandu čempionāts augstākajā līgā beidzās nedēļas nogalē ar pēdējo posmu Rīgas Tehniskās universitātes telpās, kurā divu dienu laikā tika izspēlētas pēdējās trīs kārtas. Katru komandu, kā ierasts, pārstāvēja pa pieciem šahistiem, no kuriem vismaz vienai vajadzēja būt dāmai.

Visai pārliecinošu uzvaru turnīrā svinēja "Termo Eko"/RŠF komanda, kas aizvadītajos deviņos mačos svinēja septiņas uzvaras, divreiz nospēlēja neizšķirti un summā savāca 16 "lielos" punktus no 18 iespējamiem (rēķinot atsevišķas partijas, jeb "mazos" punktus, čempioni nopelnīja 34 punktus no 45).

Par trim punktiem no uzvarētājiem atpalika uzreiz trīs komandas – pagājušā gada čempioni Rīgas Tehniskā universitāte, kuras sastāvā spēlēja arī olainietis Normunds Miezis un garkalnietis Toms Kantāns, kā arī "EST Chess Team" un Liepāja.

Piektajā vietā ar deviņiem punktiem ierindojās Mālpils/Vangažu šahistu komanda, kuras sastāvā pēdējā posmā spēlēja Laura Kalandarova un Arturs Mihailovs no Vangažiem, kā arī vairāki rīdzinieki.

Jau ziņots, ka otro vietu Latvijas komandu čempionāta pirmās līgas sacensības izcīnījis Fēliksa Circeņa šaha klubs no Ādažiem, līdz ar to nopelnot tiesības nākamgad spēlēt Latvijas augstākajā līgā.