10.06.2013 13:31

Pierīgas kvadriciklu braucēji dominē Stelpē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas kvadriciklu braucēji dominē Stelpē www.superkauss.lv

Latvijas motokrosa čempionāta trešo posmu Pīlādžu trasē Stelpē sekmīgi aizvadījuši Pierīgas motoklubu braucēji, izcīnot pirmās vietas trijās kvadriciklu klasē.

Prestižākajā "Kvadri Pro" klasē uz goda pjedestāla tika divi "MX Ādaži" komandas pārstāvji. Edgars Meņģelis uzvarēja abos braucienos, izcīnīja uzvaru posmā un arī nostiprinājās līderpozīcijās Latvijas čempionāta kopvērtējumā (100 punktu).

Trešo vietu posmā ieguva viņa komandas biedrs Raivis Soote, kurš arī bija pirmais amatieru ieskaitē. Ceturtais pēdējā posmā un otrais čempionāta kopvērtējumā (90 p.) ir Kārlis Bole juniors, bet Rinaldam Dišleram-Kirilko piektā vieta posmā un sestā pozīcija kopvērtējumā.

Otro uzvaru trijos Latvijas čempionāta posmos "Kvadri 100" klasē svinēja Mārtiņš Toms Puķītis no Mārupes automoto kluba "Bieriņi". Viņš bija ātrākais abos braucienos un kļuva par čempionāta līderi, tuvāko sekotāju apsteidzot par trim punktiem. Bet kvadriciklu klasē iesācējiem otro vietu atsevišķos braucienos un arī posma kopvērtējumā ieņēma "MX Ādaži" braucējs Jānis Saldavs.

Edvards Bidzāns no "Bieriņu" kluba ieņēma trešo vietu mazo motobraucēju sacensībās "MX50" klasē, bet "MX65" klasē, kurā dominēja viesi no Igaunijas, labākais no latviešiem ar izcīnītu sesto vietu bija viņa komandas biedrs Patriks Ūzuls. "Bieriņu" motoklubs izcīnīja uzvaru Stelpes posmā bērnu klubu ieskaitē, bet trešo vietu veterānu klasē ieņēma Atis Alžāns.

Prestižajā "MX1"  klasē pirmo vietu, pateicoties uzvarai otrajā braucienā, guva Ivo Šteinbergs. Otrais summā bija pirmā brauciena uzvarētājs Dāvis Līvs, bet trešais Dāvis Ivanovs.

Latvijas motokrosa čempionātā vēl paredzēti trīs posmi.