10.06.2013 10:47

Pierīgas jātnieki nosmeļ krējumu Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Čempionu titulus trijās vecuma grupās izcīnīja Ģirts Bricis no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux", Laura Penele no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri" un Ķekavas jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi" pārstāve Sabīne Siliņa.

Latvijas čempionātā šķēršļu pārvarēšanā medaļas tiks izcīnītas trijās grupās – bērniem (līdz 16 gadu vecumam), junioriem (līdz 18 g. v.) un jaunajiem jātniekiem (līdz 21 g. v.), kā arī pieaugušajiem. Katrā konkurencē sportisti divās dienās veica pa vienam maršrutam, kuru rezultāti tika summēti. Ja sportists startēja nevis ar vienu, bet diviem vai trim zirgiem, kas bija atļauts nolikumā, uz čempiona titulu viņš varēja pretendēt ar zirgu, kuru pirms starta pieteica kā pirmo.

Pieaugušajiem sestdien bija jāveic ātruma maršruts ar 135 cm augstiem šķēršļiem, bet svētdien – klasiskais konkūrs ar 145 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. Pirmajā dienā pirmās divas godalgotās vietas izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgiem Esmeralda un Emilie Jolie, kuru jātnieks bija pieteicis kā pirmo, bet trešo vietu ieņēma lietuvietis Valds Urbons ar Barselona L.

Otrajā dienā par uzvarētāju kļva Maira Leja no Jaunmārupes jātnieku kluba "Temperaments" ar Anytime Pikabello Z, kura vienīgā veica maršrutu bez soda punktiem. Otrajā vietā ierindojās Ģirts Bricis ar Emilie Jolie, un ar to viņam pietika, lai izcīnītu čempiona titulu. Sudraba medaļu kopvērtējumā izcīnīja Maira Leja, bet bronzas godalga tika Laurai Penelei ar Progresu – 10,48.

"Esmu ļoti apmierināts ar startu čempionātā," atzina Ģ. Bricis. "Lai gan pirmajā maršrutā uzvarēju ar Esmeraldu un ar Emilie Jolie paliku otrais, ne mirkli nenožēloju, ka par ieskaites zirgu Latvijas čempionātā izvēlējos Emilie. Sajutu, ka tas ir ļoti labs, drošs un stabils zirgs. Lai gan viņa startējusi tikai trīs lielāka mēroga sacensībās un pagājušogad vēl lecām tikai maršrutus ar 100 līdz 120 cm augstiem šķēršļiem, Emilie nostartēja ļoti labi."

Junioru un jauno jātnieku sacensībās dalībnieki divreiz sacentās ātruma maršrutos ar 115/120 cm augstiem šķēršļiem. Summējot divu dienu rezultātus, par Latvijas čempioni kļuva bronzas laureāte pieaugušo konkurencē Laura Penele ar Rafaello. Sudraba godalga Kristai Kristiānai Alksnei ar Lingo (klubs "Sport de Lux"), bet bronza tika Monikai Cālītei ar Lemon Squash.

"Man abi starti bija ļoti nozīmīgi un atbildīgi – gan pieaugušo, gan junioru un jauno jātnieku konkurencē. Bet īpašs prieks un patīkams pārsteigums, protams, par izcīnīto trešo vietu pieaugušo konkurencē, kur pirmoreiz piedalījos tik augstā maršrutā. Nedomāju, ka spēšu sasniegt šādu rezultātu kopvērtējumā. Cīnoties starp junioriem un jaunajiem jātniekiem, uzvara nebija tik liels pārsteigums, taču nācās nopietni cīnīties abas dienas, jo katrs dalībnieks ir konkurents," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests citē Lauru Peneli.

Bērnu konkurencē divu dienu sacensību summā par uzvarētāju kļuva Ķekavas jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi" pārstāve Sabīne Siliņa ar Kalgari. Otro vietu izcīnīja Nellija Nulle ar Maclesias, trešajā vietā Monta Pareiza no Saldus ar Ruandu.