07.06.2013 11:23

Ādažu šaha klubs atgriežas Latvijas augstākajā līgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu šaha klubs atgriežas Latvijas augstākajā līgā arhīvs

Fēliksa Circeņa šaha klubs Latvijas komandu čempionāta pirmās līgas sacensībās izcīnījis otro vietu, piekāpjoties vienīgi kuldīdzniekiem.

Pirmās līgas turnīra uzvarētāji tika noskaidroti tikai pēdējā kārtā, kad savā starpā tikās divas līderkomandas – Kuldīgas šaha klubs un Fēliksa Circeņa šaha klubs. Visas trīs kungu partijas noslēdzās neizšķirti, un uzvarētāju likteni izšķīra dāmu partija, kurā kuldīdzniece Arita Strade uzvarēja un līdz ar to nodrošināja zeltu savai komandai.

Čempionāta noslēgumā Kuldīgas šaha klubam bija 16 komandas punkti, ņemot vērā maču rezultātus, un 28,5 individuālie punkti, rēķinot atsevišķu partiju rezultātus (par uzvaru pienākas divi punkti, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle). F. Circeņa šaha klubs nopelnīja par vienu "lielo" punktu mazāk (25,5 "mazie" punkti) un par punktu apsteidza trešās vietas ieguvējus Daugavpils šahistus.

Abi pirmo divu vietu ieguvēji izcīnīja tiesības nākamajā gadā piedalītas Latvijas komandu čempionāta augstākās līgas sacensībās.

F. Circeņa šaha kluba sastāvā spēlēja ādažnieki Jānis Grasis, Olafs Kronlaks, Mārtiņš Dzelde un Dzintra Dzelde, kā arī olainiete Guna Skujiņa, Guntis Jankovskis no Jēkabpils un Ilmārs Krūms no Rīgas.