06.06.2013 15:49

Uz Ventspili dosies gandrīz divi simti Pierīgas olimpiešu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes talismani Venta un Vents, kā arī godalgas, ko saņems sacensību laureāti Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes talismani Venta un Vents, kā arī godalgas, ko saņems sacensību laureāti Publicitātes foto

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē, kas nākamnedēļ notiks Ventspilī un vairākās citās Kurzemes pilsētās, startēs 14 Pierīgas novadu pārstāvji.

Visplašākā pārstāvniecība būs Ķekavas novadam. Olimpiādē plāno startēt 41 jaunais sportists astoņos sporta veidos – badmintonā, boksā, brīvajā cīņā, loka šaušanā, džudo, regbijā, riteņbraukšanā un mākslas vingrošanā.

Otra lielākā delegācija no Pierīgas novadiem būs siguldiešiem. Sacensībās Ventspilī piedalīsies divpadsmit badmintonisti, seši vieglatlēti, četri pludmales volejbolisti un pa trim golferiem un loka šāvējiem – pavisam 28 jaunie sportisti.

21 jaunieti uz vasaras olimpiādi plāno deleģēt Mārupes novads, divdesmit – Salaspils, piecpadsmit – Olaine, divpadsmit – Baldone. Sacensībās būs pārstāvēts arī Ādažu novads (9 dalībnieki), Babīte (8), Carnikava (7), Garkalne, Stopiņi (pa 3), Ropaži (2), Krimulda un Ikšķile (pa 1), portālu "Apriņķis.lv" informēja rīkotāji.

Pavisam Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādei pietikušies gandrīz 2500 jauno sportistu no 75 pašvaldībām.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados. Novadu un pilsētu labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos 26 olimpiskajos individuālajos un komandu sporta veidos, cīnoties arī par ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi.

No 13. līdz 15. jūnijam Ventspilī sacensības risināsies 17 sporta veidos, Liepājā septiņos sporta veidos, pa vienam sporta veidam vēl arī Brocēnos, Ventspils novada Usmā un Jūrmalā. Jaunatnes olimpiādē tiks sadalīti 236 medaļu komplekti.