05.06.2013 14:40

Ādažnieki trešie "Dumle" kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar finālturnīra cīņām noslēdzies sezonas garumā aizritējušais basketbola turnīrs pašiem jaunākajiem spēlētājiem, kuru rīko "Swedbank" Latvijas Jaunatnes basketbola līga.

Desmit gadus veco puišu grupā savu prasmi vēlreiz apliecināja Ādažu jaunie basketbolisti, kuri iepriekš bija iekļuvuši laureātu skaitā divos no trim posmiem. Šoreiz viņi ierindojās trešajā vietā, izšķirošajā spēlē pārliecinoši ar 42:6 pieveicot vienaudžus no Bauskas.

Abās vecuma grupās meitenēm Pierīgas komandām izdevās iekļūt labāko četriniekā. U11 grupā ceturto vietu ieņēma Igora Miglinieka skolas audzēknes no Ikšķiles, kuras "mazajā finālā" par trešo vietu ar 3:25 piekāpās ogrēnietēm. Savukārt U-10 grupā ceturtajā vietā ierindojās Ķekava/TTP komandas meitenes.

Trīs "Dumle" kausa izcīņas turnīri mācību gada laikā risinājās skolēnu brīvdienās dažādās Latvijas pilsētās. Lai pretendētu uz līdzdalību finālā, komandām bija jāstartē vismaz vienā posmā. Jaunie basketbolisti turnīra ietvaros ne tikai aizvadīja savstarpējās spēles, bet arī sacentās basketbola tehnikas elementos.