05.06.2013 11:28

Ķekavas puikas no Itālijas pārved kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas puikas no Itālijas pārved kausu FS "Metta"

Futbola skolas (FS) "Metta" 11 gadus veco zēnu komanda no Ķekavas uzvarējusi Itālijas pilsētā Viaredžo notikušajā "Trofeo Banca di Credito Cooperativo" kausa izcīņā.

Ķekavieši turnīrā bija vienīgā komanda no ārzemēm, pārējās pārstāvēja Itālijas klubus, tostarp slavenos "AC Milan", Turīnas "Juventus", Florences "Fiorentina", "Napoli" u. c.

Pirmajā dienā notika kvalifikācijas turnīrs, kurā noskaidroja katras komandas dalību attiecīgajā pamatturnīrā. FS "Metta"/Ķekava un "AC Milan" ar identisku rezultātu 7:0 pieveica "AC Milan" satelītskolas pārstāvjus no Turano. Nākamo spēli abas komandas aizvadīja savā starpā.

Cīņas gaitā abas komandas uzbruka ļoti bīstami, bet izpaudās pretinieku fiziskais pārspēks, kas milaniešiem ļāva uzbrukt ar lielākiem spēkiem. Pēc pirmā puslaika 0:1. Otro puslaiku FS "Metta"/Ķekava uzbruka vairāk, taču "iekrita" ātrajos pretuzbrukumos, un spēle noslēdzās ar rezultātu 0:3, informēja futbola skolā "Metta".

Pirmās dienas vakarā "Trofeo Banca di Credito Cooperativo" kausa izcīņas ietvaros ceturtdaļfinālā ķekavieši tikās ar "Madonna dell'Acqua" komandu. Pārsvaru laukumā neizdevās pārvērst vārtu guvumā, un uzvara tika izcīnīta pēcspēles sitienu sērijā (2:1, pamatlaiks 0:0).

Otrajā dienā notika pusfināla spēle ar "Napoli" kluba jaunatnes sistēmas klubu "ASD Mariano Keller", kuram mūsu zēni neatstāja nekādas cerības – 5:1. Bet finālā FS "Metta"/Ķekava jaunie futbolisti tikās ar Itālijas "Serie B" kluba "Spezia" jauniešiem, uzvarēja 1:0 un ieguva "Banca di Credito Cooperativo" kausu.

"Komanda nospēlēja piecas spēles, gūstot četras uzvaras. Zaudējām tikai vienaudžiem no "AC Milan". Prieks par to, ka bija iespēja pārbaudīt savas spējas pret Itālijas komandām. "Metta" futbolisti cienījami spēlēja pret specīgiem pretiniekiem, rādot saturīgu, tehnisku, ātru un agresīvu futbolu," pēc turnīra atzina treneris Andrejs Gluščaks.