16.05.2013 15:29

Oficiālajās Pierīgas peldvietās ūdens kvalitāte – laba

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Līdz ar siltā laika iestāšanos un oficiālu peldsezonas atklāšanu cilvēki pamazām sāk meklēt veldzi vietējās peldvietās. Oficiālajās Pierīgas peldvietās ūdens kvalitāte atbilst normām.

Ūdens kvalitāte apmierinoša ir tādās galvaspilsētas peldvietās kā Vakarbuļļu, Vecāķu, Daugavgrīvas pludmalēs, kā arī Bābelītes ezerā un Daugavas peldvietā "Lucavsalas". Tāpat peldēties var arī lielākajā daļā Jūrmalas pludmalēs: Asaros, Bulduros, Dubultos, Dzintaros, Jaunķemeros, Kauguros, Lielupē, Majori, Melluži, Pumpuri un Vaivari. Peldēties atļauts arī divās Saulkrastu novada pludmalēs – centrā un pie glābšanas stacijas "Rūķīši". Ūdens kvalitāte ir apmierinoša arī Gaujā pie Siguldas.

Savukārt Pierīgas pašvaldības savas oficiālās peldvietas vēl nav sākuši apsekot un veikt ūdens kvalitātes monitoringu, tāpēc potenciālajiem peldētājiem jāizvērtē – darīt to, vai nē. Par neoficiālajām peldvietām rūpējas vietējās pašvaldības, un Veselības inspekcija (VI) pērn apsekoja tikai epizodiski, piemēram, jūlija sākumā VI aicināja nepeldēties Tumšupē, peldvietā pretī mājām "Zītari", Ropažu novadā, kur peldvietas ūdens paraugā bija konstatēts paaugstināts zarnu enterokoku daudzums, kas liecina par fekālā piesārņojuma klātbūtni.

Tāpat 2012. augusta mēneša otrajā pusē augsta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ bija noteikts aizliegums peldēties peldvietā Buļļupē pie Birzes ielas. Trijās Daugavas peldvietās Rīgā -– Lucavsalas ziemeļu daļā, peldvietā posmā no Maskavas ielas 266 līdz 322 un peldvietā "Pie putnu novērošanas torņa" bija noteikts peldēšanās ierobežojums – ieteikums nepeldēties palielināta zarnu enterokoku skaita dēļ.

Iepriekš:
Veselības inspekcija kontrolē tikai trīs Pierīgas peldvietas; peldētājiem jāuzmanās pašiem
Trešā daļa Zilo karogu Latvijā šovasar plīvos virs Jūrmalas pludmales