12.05.2013 12:28

Ārste: "Lielākā sievietes laime – būt par māti!"

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā ik teju ik dienas pasaulē nāk kāds bērniņš, kurš kādai sievietei Māmiņdienā liek sajusties īpašai. Siguldā ik teju ik dienas pasaulē nāk kāds bērniņš, kurš kādai sievietei Māmiņdienā liek sajusties īpašai. Krišjānis Grantiņš

SIA "Rīgas rajona slimnīca" Dzemdību nodaļas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītāja Agrita Misāne jau vairākus desmitus gadu ir nereti ir pirmais cilvēks, kurš ierauga pasaulē nākušo mazuli pirmo reizi.

Pieredzes bagātā ārste neslēpj, ka darbs nav viegls, jo grūtniecība un dzemdības nav viegls uzdevums, un ne vienmēr to spēj atvieglot arī modernās tehnoloģijas. Taču tajā pašā laikā tas ir sirdsdarbs, kuru varētu darīt ne kurš katrs.

Šajā ārstniecības iestādē Siguldā pēdējos gados notikušas lielas pārmaiņas, telpas skaisti izremontētas, topošajiem vecākiem ir iespēja uzturēties palātās, kas vairāk atgādina viesnīcas numurus, nevis slimnīcu, kā arī iespēju dzemdēt ūdenī, ko izmantojot ne tikai vietējās Siguldas iedzīvotājas, bet arī dzemdētājas no Rīgas un pat attālākām Latvijas vietām. Pirms pāris nedēļām ārstniecības iestāde tika arī pie jaunas aparatūras.

Daktere A. Misāne gan uzsver – dzemdības ūdenī vēl nenozīmē, ka viss notiks bez sarežģījumiem. Tā ir tikai vēl viena iespēja, kā laist bērniņu pasaulē. "Manuprāt, galvenais, lai sievietes vispār dzemdē bērnus, jo lielākas laimes šajā pasaulē, kā būt par māti, nav. Protams, daudz labāk to ir darīt jaunībā, nevis tad, kad bioloģiskais pulkstenis jau iet uz beigām," mudina daktere. Savukārt tām sievietēm, kurām kādu iemeslu dēļ nevar būt pašām savi bērni, nevajadzētu baidīties no mazuļa adoptēšanas, jo arī tā ir vēl viena iespēja, kā kļūt par māti.

"Ir gadījumi, kad pārim daudzus gadus neizdodas tikt pie sava bērniņa, viņi nolemj adoptēt, un tad arī piesakās pašu atvase. Es domāju, ka Dievs novērtē mūsu labos darbus," spriež A. Misāne.