10.05.2013 11:00

Rīgā pirmo reizi notiks Ģimenes veselības dienas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

No 11. līdz 15. maijam Rīgā norisināsies Ģimenes veselības dienas, uz kurām ir aicināti visu paaudžu iedzīvotāji, lai uzzinātu daudz jauna par savu un apkārtējās vides veselību, par veselīgu dzīvesveidu, kā arī par pašvaldības pakalpojumiem rīdziniekiem.

Šis pasākums tiek organizēts pirmoreiz un notiek Rīgas domes sabiedrības veselības stratēģijas "Veselīgs rīdzinieks – veselā Rīgā" un koncepcijas "Ģimenei draudzīga Rīga" ietvaros, informē pašvaldība.

"Ģimenes veselības dienu" ietvaros Rīgas pilsētas iedzīvotāji varēs uzzināt vairāk par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, par dzīvnieku veselību un izturēšanos pret tiem, par apkārtējās vides drošību, kārtību un tīrību. Pasākumu laikā varēs pilnveidot un attīstīt savas sportiskās prasmes un iemaņas, piedaloties sacensībās, trenēt prātu, izspēlēt sen aizmirstas un jaunas spēles.

"Ģimenes veselības dienas" tiks atklātas 11. maijā plkst. 12 Purvciemā, Rīgas 80. vidusskolas teritorijā, Andromedas gatvē 11, un turpināsies līdz plkst. 18. Svētdien, 12. maijā, "Ģimenes veselības dienas" pārceļos uz Bolderāju - Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas teritoriju (Parādes ielā 5), kur pasākumi notiks no plkst. 12 līdz 18. Pirmdien, 13. maijā, pasākumi notiks Iļģuciemā – Rīgas 71. vidusskolas teritorijā (Iļģuciema ielā 6). Otrdien, 14. maijā, "Ģimenes veselības dienas" norisināsies Teikā, Rīgas Teikas vidusskolas teritorijā (Aizkraukles ielā 14), un noslēgsies trešdien, 15. maijā, Juglā, Rīgas Juglas vidusskolas teritorijā (Kvēles iela 64). Darbadienās, no 13. līdz 15. maijam, aktivitātes plānotas no plkst. 14 līdz 20.

Katru dienu iedzīvotājiem būs iespēja piedalīties Rīgas Zoodārza izbraukuma lekcijā "Raibais ducis", gatavot veselīgas sviestmaizes kopā ar sertificētu uztura speciālistu un uzdot tam savus jautājumus, atsvaidzināt atmiņu par dažādām bērnības un skolas laika spēlēm, rotaļām, pārbaudīt atmiņu un loģisko domāšanu atjautības un kustību koordinācijas uzdevumos. Rūpējoties par apkārtējo vidi, būs iespēja nodot nevajadzīgos medikamentus un dzīvsudraba termometrus, pretī saņemot kuponu par bezmaksas redzes pārbaudi.

Pasākumos piedalīsies gan "Māmiņu klubs", kurš apvieno vecākus ar vēlmi darboties un veidot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu savā ģimenē, gan Rīgas aktīvo senioru alianse. Bet Latvijas tautas sporta asociācijas trenera vadībā pasākuma pirmajā stundā varēs nūjot. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Rīgas Pašvaldības policija palīdzēs uzzināt vairāk par savu ikdienas darbu, iejusties policista vai ugunsdzēsēja ādā. Pie Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes "Ulubele" telts būs iespēja uzzināt par iespējām palīdzēt dzīvniekiem, kuri ir zaudējuši savas mājas.

Rīgas pašvaldības organizētajās Ģimenes veselības dienās piedalīsies RD Labklājības departaments, Izglītības, kultūras un sporta departaments, Satiksmes departaments, Mājokļu un vides departaments, Rīgas Pašvaldības Policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, SIA "Euroaptieka", SIA "Oda optika", Rīgas pilsētas dzīvnieku patversme "Ulubele", Latvijas Sarkanais Krusts, Māmiņu klubs, Rīgas aktīvo senioru alianse – biedrība "Rasa", Rīgas Zooloģiskais dārzs, Latvijas Tautas sporta asociācija, restorāns "Armēnija" u. c.

Visi pasākumi apmeklētājiem pieejami bez maksas. Vairāk informācijas par pasākumu ir pieejams interneta vietnē: http://www.facebook.com/veselsridzinieks vai zvanot pa Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.