07.05.2013 15:29

Svētku brīvdienās traumas guvuši motociklisti un ugunskuru dedzinātāji

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Patīkamie laikapstākļi un trīs brīvās dienas mudinājušas cilvēkus doties ārpus mājām, taču dažiem Pierīgas, galvaspilsētas un Jūrmalas iedzīvotājiem izklaides beigušās slimnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" informē trijās brīvajās dienās ātrās palīdzības mediķiem pie Rīgas reģiona iemītniekiem ir bijis jābrauc biežāk nekā citkārt. "Ja vidēji diennaktī Rīgas reģionā ir 80 līdz 120 izsaukumi, tas brīvdienās – teju vai 150. Cilvēki gūst traumas gan pārvietojoties ar sezonai aktuālajiem spēkratiem, piemēram, motocikliem, kvadracikliem un velosipēdiem. Savukārt svētkos risku gūt traumas palielina alkohola lietošana," zina teikt I. Bukša.

Viņa informē, ka svētdien, 5. maijā, galvaspilsētā smagas traumas guvusi kāda 76 veca kundze, kuru notrieca auto. Viņa nogādāta slimnīcā. Tajā pašā dienā kādam 37 vecam vīrietim Pierīgā uzkritis koks, un viņš ar smagām traumām nogādāts slimnīcā. Nepaveicās arī 45 gadus vecam rīdziniekam, kurš iekritis ugunskurā un apdedzinājis muguru. Brīvdienas slimnīcā svētdien beigušās arī kādam 33 Rīgas iedzīvotājam, kurš alkohola reibumā braucis ar motociklu, avarējis un guvis galvas traumu.

Dienu iepriekš, 4. maijā, traumas guvis 28 gadus vecs motocikla vadītājs Jūrmalā. Viņš guvis galvas traumu un nogādāts slimnīcā. Savukārt Ādažu pusē vizināšanās uz kvadracikla neveiksmīgi beigusies kādam četrgadīgam puisēnam, kurš no spēkrata nokritis un gūto traumu dēļ nogādāts slimnīcā. Mediķi traukušies sestdien palīgā arī kādam 41 gadu vecam pierīdzniekam, kurš vēloties ugunskurā sadedzināt nevajadzīgās lietas, guvis apdegumus. Ātrās palīdzības brigāde viņu nogādājusi ārstniecības iestādē. No uguns liesmām sestdien cietuši arī divi padzīvojuši cilvēki Rīgā, Lubānas ielā. Aizdegoties dzīvoklim, 60 gadus veca sieviete saindējusies ar dūmiem, bet tikpat vecs vīrietis guvis apdegumus.

NMPD pārstāve atgādina, ka dažādu spēkratu vadīšana nav savienojama ar alkohola lietošanu, jo šāda rīcība apdraud ne tikai pašu vadītāju, bet arī līdzcilvēkus. "Diemžēl daudzi riteņbraucēji to nesaprot, ka arī viņi ir satiksmes dalībnieki un arī uz tiem attiecas tie paši ceļu satiksmes noteikumi," tā I. Bukša.