05.05.2013 07:59

Salaspilī ar sportu un labdarību aicinās palīdzēt

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasākumā Salaspilī īpašais viesis būs pasaules rekordists un olimpiskais vicečempions soļošanā Aigars Fadejevs. Pasākumā Salaspilī īpašais viesis būs pasaules rekordists un olimpiskais vicečempions soļošanā Aigars Fadejevs. www.foto.delfi.lv

Maijā Salaspils kļūs par vienu no vairāk nekā 40 vietām pasaulē, kur norisināsies Pasaules pulmonālās hipertensijas dienas aktivitātes.

5. maijā Salaspilī, Sporta skolas stadionā, no pulksten 11 sāksies labdarības sporta spēles "Aizelsies", kuru īpašais viesis būs pasaules rekordists un olimpiskais vicečempions soļošanā Aigars Fadejevs, informē Pulmonālās hipertensijas biedrības valdes priekšsēdētāja Ieva Plūme.

"5. maija pasākumu moto ir "Aizelsies par pulmonālo hipertensiju!", jo sportisku pasākumu gaitā centīsimies pozitīvā veidā sniegt izpratni, kā ikdienā dzīvo cilvēki ar īpašām vajadzībām, kas pastāvīgi izjūt elpas trūkumu – arī pie nelielām, ikdienišķām slodzēm," stāsta I. Plūme.

Dalībnieki piedalīsies spēka un izturības stafetēs, kā arī varēs pārbaudīt erudīciju sirds un plaušu veselības jomā. Tāpat spēlētājiem būs iespēja pārbaudīt savu veselību Latvijas Kardioloģijas centra speciālistu vadībā sešu minūšu iešanas testā, kā arī uzzināt par pulmonālās hipertensijas savlaicīgu diagnostiku un ārstēšanu.

Piedalīšanās sporta spēlēs ir bez maksas. Piedalīties tiek aicināti gan pieaugušie, gan bērni un jaunieši no sešiem līdz 18 gadiem, individuālie sportotāji, ģimenes, darba kolektīvu un draugu komandas. Labākie saņems vērtīgas balvas – velosipēdus un aktīvās atpūtas balvas. Katram spēļu dalībniekam tiks dāvināts arī īpašs spēļu krekls. Dalībnieki varēs baudīt karatē, breika deju un aerobikas paraugdemonstrējumus, spēcināties ar minerālūdeni, sulām un pīrāgiem.

Labdarības sporta spēļu laikā tiks sākta arī ziedojumu vākšana trīs jaunu cilvēku ārstēšanai, kuri slimo ar pulmonālo hipertensiju. Vairāk informācijas var atrast interneta vietnē www.phlatvia.lv