11.03.2013 13:12

Sals Pierīgā pārciests bez upuriem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sals Pierīgā pārciests bez upuriem www.foto.delfi.lv

Lai gan temperatūras stabiņš brīvdienās vietām Latvijā noslīdēja līdz mīnus 26 grādiem, Rīgā un Pierīgā aukstums nav prasījis upurus.

Nedz galvaspilsētā, nedz reģionos aizgājušajās brīvdienās mediķi nav konstatējuši, ka cilvēks pēc pārāk ilgas uzturēšanās ārā ir nosalis, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Iespējams, Pierīgas iedzīvotāji klausījuši speciālistu ieteikumus un lielajā aukstumā ārā nav ilgi uzturējušies, tāpēc neatliekamās medicīniskās palīdzības dakteriem nav bijis jāsteidzas palīgā tiem, kuriem aukstuma dēļ sākusies ķermeņa atdzišana vai citas problēmas.

Savukārt galvaspilsētā palīdzība sestdien, 9. martā, sniegta kādam 56 gadus vecam vīrietim, kurš ilgstoši gulējis sabiedriskā transporta pieturā. Vīrietis iemidzis pēc grādīgās dziras lietošanas. Viņam mediķi konstatējuši smagu hipotermiju jeb vispārēju ķermeņa atdzišanu.

Tā kā aukstums pieturēsies vēl kādu laiciņu, mediķi aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ilgstoši neuzturēties ārā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu ieteikumus, lai izvairītos no apsaldējumiem un hipotermijas aukstajā laikā, skatīt šeit.