22.01.2013 11:34

Pierīgai gripas epidēmija vēl tikai priekšā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Valstī jau izsludināta gripas epidēmija, bet Pierīgā, līdzīgi kā galvaspilsētā, lielais saslimšanas vilnis vēl gaidāms tuvākajā laikā.

Uzrunātie izglītības iestāžu pārstāvji un ģimenes ārste spriež, ka masveida saslimšana sāksies vai nu šīs nedēļas beigās, vai nākamajā nedēļā.


Sējas novadā "Ozoliņas doktorāta" ģimenes ārste Sandra Ozoliņa atklāj, ka gripas epidēmijas izplatībā gadu gaitā novērojusi likumsakarību: pēc tam, kad gripas epidēmija sākusies Rīgā, aptuveni pēc 10 dienām tā sasniedz arī šo attālo Pierīgas novadu. "Pagaidām tikai divi mani pacienti saslimuši ar gripu, pārējiem tās pašas ikdienišķās kaites. Pašlaik daudzi sūdzas arī par saaukstēšanos," zina teikt Sējā strādājošā ģimenes ārste.

Lielais saslimšanas vilnis ir priekšā arī izglītības iestādēs. Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja Mārupes vidusskolā, pagaidām par epidēmiju vēl nekas neliecinot. "Skolēnu apmeklējums ir tāds pats kā citās dienās. Masveida slimošana vēl pagaidām nav sākusies. Cik zinu, tad ar gripu saslimis ir tikai viens skolotājs," norāda Mārupes vidusskolas direktora vietniece Ruta Straume.

Līdzīga situācija ir arī Stopiņu novada pirmsskolas izglītības iestādē "Pienenīte". Kā stāsta dārziņa metodiķe Santa Šika, par gripas epidēmiju nekas neliecinot. Aukstuma dēļ daudzi savas atvases izvēloties atstāt mājās, ja vien ir tāda iespēja.

"Gripas epidēmijas laikā mums ir jāseko līdzi, kuri bērni ir saslimuši ar šo slimību. Obligāta prasība ir ārsta zīme, ja bērns ir aizsūtīts mājās ar aizdomām par gripu vai vairākas dienas nav bijis dārziņā," tā S. Šika. Lielā gripas epidēmija arī Stopiņu novadā, visticamāk, vēl ir tikai priekšā.

Izsludina gripas epidēmiju, Rīgas tuvumā pagaidām maz saslimušo