18.01.2013 17:00

Februāra sākumā Saulkrastos būs mobilais mamogrāfs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Saulkrastu slimnīcā februāra sākumā, martā un maijā sievietes aicinātas pārbaudīt savu krūšu veselību ar mobilā mamogrāfa palīdzību. Mobilais mamogrāfs Saulkrastu slimnīcā būs trīs dienas: 4. februārī, 21. martā un 13. maijā.

Mamogrāfija ir efektīvs veids, kā diagnosticēt un veiksmīgi apkarot krūts vēzi jau sākuma stadijā. Šī onkoloģiskā saslimšana ir izplatītākā sievietēm, un 2011. gadā tā tika konstatēta rekordlielam sieviešu skaitam – aptuveni 1200 pacientēm. Socioloģiskie pētījumi liecina, ka 60 % Latvijas sabiedrības ir zema interese vai pat vienaldzīga par krūts vēža saslimšanu un ar to saistītiem riskiem. Vairumā gadījumu slimība tiek ielaista un netiek konstatēta agrīnā stadijā.

Tādēļ ik gadu vidēji 500 sieviešu zaudē vienu vai abas krūtis un no šīs slimības mirst vairāk nekā 400 sieviešu. Ja slimība tiek konstatēta agrīnā stadijā, tad savlaicīga un kvalitatīva ārstēšana var glābt ne tikai sievietes krūtis, bet arī dzīvību. Lai laikus atklātu saslimšanu ar krūts vēzi, speciālisti iesaka sievietēm regulāri sekot līdzi krūšu veselībai, aicina sociālās kampaņas "Es iešu" organizatori.

Pieteikties uz mamogrāfiju var pa tālruni 67142840 vai 27866655.