15.01.2013 11:22

Pierīgā sals pārciests bez upuriem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brīvdienās slēpojot Baldones novada Riekstukalnā, traumas guvuši divi cilvēki. Brīvdienās slēpojot Baldones novada Riekstukalnā, traumas guvuši divi cilvēki. Krišjānis Grantiņš

Brīvdienās un šīs nedēļas pirmajā dienā bargais sals Pierīgā un Rīgā nav prasījis upurus, taču vairāki cilvēki guvuši apsaldējumus.

Pirmdien, 14. janvārī, sala radīto veselības problēmu dēļ mediķu palīdzību lūguši trīs kungi – 67, 58 un 59 gadus veci. "Šie cilvēki kājas bija apsaldējuši vairākas dienas iepriekš, taču pēc palīdzības vērsās tikai vakar," informē Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola.


Svētdien, 13. janvārī, pēc pārāk ilgas uzturēšanās ziemas spelgonī par ķermeņa atdzišanu mediķiem sūdzējās divi rīdzinieki un viens 22 gadus vecs jaunietis no Ādažiem. Brīvdienās papildus apsaldējumiem traumas guvuši arī slēpotāji. Ziemas prieku baudīšana ne tik patīkami sestdien beidzās kādam 44 gadus vecam vīrietim, kurš slēpojot Baldones novada Riekstukalnā krita un izmežģīja plecu. Dienu iepriekš, 12. janvārī, uz šī paša kalna kājas traumu guva 60 gadus vecs vīrietis.

Šajā pašā dienā galvaspilsētā apsaldējumus guva pieci cilvēki – četri vīrieši un viena sieviete, vecumā no 30 līdz 63 gadiem. Sestdien kāpšana uz slidām ne tik veiksmīgi beidzās kādai sievietei un vīrietim Rīgā. Abi guvuši traumas un meklējuši mediķu palīdzību.