02.01.2013 12:22

Svētkos Rīgā un Pierīgā cilvēkus galvenokārt traumējis ledus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaungada svinības Rīgā un Pierīgā pagājušas mierīgi. Jaungada svinības Rīgā un Pierīgā pagājušas mierīgi. www.foto.delfi.lv

Iespējams, Jaungada svinētāji ieklausījušies aicinājumos būt prātīgiem, jo 2012. un 2013. gada mijā Rīgā un Pierīgā gūtas salīdzinoši maz ar svinēšanu saistītu traumu, lielākas nepatikšanas radījušas slidenās ielas un no jumtiem krītošais ledus.

Pierīgā svētku dienas, 31. decembris un 1. janvāris, pagājušas mierīgi. Vecgada dienā mediķi steigušies palīgā kādai astoņus gadus vecai meitenei, kura bija savainojusi roku, slēpojot Reiņa trasē Krimuldas novadā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola. Savukārt šī gada pirmajā dienā mediķu palīdzību svētku vai ziemas traumu dēļ pierīdzniekiem nav vajadzējis.


Rosīgāki svētki bijuši Rīgas ātrās palīdzības brigādēm. Lielākoties traumas gūtas nevis svētku aktivitāšu, bet gan slideno ielu dēļ. 31. datumā galvaspilsētā uz slidenajām ielām paslīdējuši un traumas guvuši 15 cilvēki. Lielākoties krītot tiem savainotas vai pat lauztas rokas. Nepareizajā laikā un vietā gadījās būt arī kādai 37 gadus vecai sievietei, kurai uz galvas uzkrita no jumta krītoši ledus gabali. Cietusī ar galvas traumām nogādāta slimnīcā.

Slidenās ielas klupinājušas arī pirmajā šī gada dienā. Pieci rīdzinieki guvuši traumas paslīdot, bet kāds 38 gadus vecs vīrietis ar smadzeņu satricinājumu nogādāts slimnīcā pēc tam, kad slidojot bija paslīdējis un nokritis.

Svētkos cietuši arī paši mazākie rīdzinieki. Divus un četrus gadus veci vienas ģimenes bērni "pamielojušies" ar vitamīniem un zālēm, tādēļ nogādāti slimnīcā, bet četrus mēnešus vecs zīdainis izkritis pieaugušajam no rokām un ar galvas traumām nogādāts slimnīcā.

Salīdzinoši maz un ar viegliem miesas bojājumiem beigusies arī rīdzinieku rosīšanās ar petardēm gadumijā. Kādai 39 gadus vecai sievietei tā trāpījusi pa galvu, radot savainojumus, bet 48 gadus vecs vīrietis guvis nelielus apdegumus, kad pirotehnika uzliesmojusi rokās.