27.12.2012 12:49

Svētki Rīgā un Pierīgā pagājuši "slideni"

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mediķi var uzelpot, jo šī gada garās Ziemassvētku brīvdienas ir pagājušas salīdzinoši mierīgi. Lai gan ir maz ar svētkiem saistītu traumu, taču uz slidenajām ielām lauzts ne viens vien kauls.

Visvairāk cilvēki svētku brīvdienās paslīdējuši un guvuši traumas uz Rīgas slidenajām ietvēm – trīs dienās deviņi galvaspilsētas iedzīvotāji. No tiem pieci guva rokas, divi kājas un tikpat arī galvas traumas, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikāciju nodaļas speciāliste Inga Vītola.

Kādam 28 gadus jaunam vīrietim Otrie Ziemassvētki beigušies slimnīcā, jo viņš guvis smadzeņu satricinājumu no jumta krītoša ledus dēļ. Savukārt Jūrmalā divas kundzes, 72 un 55 gadus vecas, pēc kritiena uz slidenajām ietvēm 26. decembrī nogādātas slimnīcā ar aizdomām par roku kaulu lūzumiem.


Bez traumām neizpalikuši arī slēpotāji. 26. decembrī kāds 16 gadus vecs jaunietis guvis savainojumus, slēpojot Riekstukalnā Baldones novadā.

Kopumā svētku brīvdienās slimnīcās no Rīgas un Pierīgas nogādāti pārdesmit cilvēki. "Šajās brīvdienās maz ir svētku traumu, piemēram, apdegumu no petardēm, raķetēm un degušām eglītēm. Mediķu palīdzību lūdza arī cilvēki, kuri bija pārmērīgi lietojuši alkoholu, taču arī ikdienā mēs šādus izsaukumus saņemam, ne tikai svētkos," tā I. Vītola.

Viņa gan atgādina, ka priekšā vēl ir Jaungada nakts, kuru cilvēki mēdz pavadīt aktīvāk nekā Ziemassvētkus.