19.12.2012 13:25

Mediķi pa neizbraucamu ceļu brien pie sirdzējas Titurgā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pierīgā esošajām neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēm intensīvās snigšanas un neiztīrīto ceļu dēļ tikai vienu reizi nācies brist ar kājām pie palīgā saucējas Ķekavas novadā.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģionālā centra vadītāja vietniece operatīvajos jautājumos ārste Sarmīte Villere, svētdien, 16. decembrī, ātrā palīdzība steigusies pie kādas kundzes Ķekavas novada Baložu pilsētas Titurgā, bet mediķi saskārušies ar šķērsli – neizbraucamu ceļu, tādēļ krietnu gabalu mērojuši ar kājām, lai astoņdesmitgadniece nepaliktu bez medicīniskās palīdzības.

Savukārt šīs nedēļas pirmajās dienās ātrās palīdzības brigāžu darbiniekiem Pierīgā nav bijusi vajadzība izlocīt kājas, brienot pa sniegu.

"Šorīt saņēmām informāciju no Siguldas, ka Mālpils pusē ceļi nav iztīrīti, tāpēc braukšana ir apgrūtināta. Cerams, ka dienas laikā situācija mainīsies," tā S. Villere.

Viņa arī zina stāstīt, ka Pierīgā situācija ir krietni vien labāka nekā citviet Latvijas reģionos, jo lielākoties lielākie ceļi ir laikus atbrīvoti no sniega un mediķiem aizkļūšana līdz pacientiem problēmas nesagādā.

Iepriekš:
Realitāte Pierīgā: vienu izglābj, citu nepagūst