14.12.2012 10:29

Notiks grāmatas "Bērna vadīta ēšana" atvēršanas svētki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šodien notiks grāmatas "Bērna vadīta ēšana" atvēršanas svētki.

Jaunajā grāmatā izklāstīta alternatīva piebarošanas metode, kas aicina vecākus uzticēties mazulim un ļaut pašam izvēlēties, kad un kā uzturā ieviest papildēdienu, aģentūru LETA informēja pasākuma pārstāve Iveta Sondore.

"Izvēloties šo piebarošanas veidu, vecāki var aizmirst par biezenīšiem un striktām normām, karotītēm un – galvenais – liekiem satraukumiem, vienkārši ļaujot bērnam iepazīt ēdienu pašam – dabiski un veselīgi, nenomācot viņa iedzimto interesi par ēdienu," uzsver I. Sondore.

Atvēršanas svētkos uzmanības centrā būs mazuļi un ēdiens. Klātesošie varēs pārliecināties, ka arī pavisam mazi bērniņi spēj tikt galā ar to pašu ēdienu, ar ko pieaugušie.

I. Sondore stāsta, ka grāmata "Bērna vadīta ēšana" kļuvusi par bērnu aprūpes fenomenu Lielbritānijā un vecāki, kas atbalsta tajā paustos ieteikumus, apvienojušies strauji augošā interešu grupā internetā – www.babyledweaning.com. I. Sondore cer, ka tagad, kad grāmata tulkota arī latviešu valodā, tā iedvesmos arī Latvijas ģimenes.

Atklāšana notiks plkst. 13 kopā ar bērnu fizioterapeiti Klaudiju Hēlu un citiem lieliem un maziem viesiem veikaliņa "muki.lv" telpās Rīgā, Baznīcas ielā 31.

Vai bērnudārza ēdiens var sabojāt veselību?