15.10.2012 11:07

Bērnu slimnīcas jubilejā to apmeklēs arī Babītes skolēni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skolēni no dažādām Latvijas vietām iepazīstas ar Bērnu slimnīcas mediķu ikdienas darbu. Skolēni no dažādām Latvijas vietām iepazīstas ar Bērnu slimnīcas mediķu ikdienas darbu. www.bkus.lv

Oktobris ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) jubilejas mēnesis. Iestādes rīkotajās izzinošajās aktivitātēs piedalīsies skolēni no dažādām Latvijas vietām, tostarp no Babītes.

 

BKUS šajā oktobrī atzīmē jau 113. dzimšanas dienu. Pateicībā sabiedrībai par uzticību visu šo gadu garumā, kā arī pilnveidojot bērniem un ģimenei draudzīgu vidi, jubilejas mēnesī gan lieliem, gan maziem būs iespēja piedalīties trīs nu jau par tradīciju kļuvušās aktivitātēs – Atvērto durvju dienas, Atvērtā poliklīnika un "Satiec savu ārstu un māsiņu!".

Atvērto durvju dienas notiks 16., 17., 18., 23., 24. un 25. oktobrī, un to mērķis ir iepazīstināt jaunāko klašu skolēnus ar slimnīcas ikdienu, tā mazinot neziņu un bailes par ārstniecības un aprūpes procesiem. Atvērto durvju dienu ietvaros skolēniem būs iespēja iepazīt ikdienas norises slimnīcā, mediķu darbu (piemēram, operāciju zāli, laboratoriju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu, Funkcionālās diagnostikas dienestu, Endoskopiju dienestu).

Dienas noslēgumā interesenti varēs arī tuvāk aplūkot Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta specializēto automašīnu un tās aprīkojumu, uzzināt kā veselībai kritiskās situācijās izsaukt ātro palīdzību, kā arī iztaujāt mediķus par viņu darba ikdienu. Atvērto durvju dienās šogad piedalīsies bērni gan no Rīgas skolām, gan arī ārpus tās – no Babītes, Vecumniekiem un Tīnūžiem.

Atvērtā poliklīnika būs pieejama sestdien, 27. oktobrī, no pulksten deviņiem līdz pulksten trijiem pēcpusdienā un tiek organizēta ar mērķi sniegt iespēju vecākiem pārrunāt ar bērnu veselību saistītus jautājumus. Atnākot uz poliklīniku Torņakalna novietnē, bērnam tiks nodrošināta bezmaksas pediatra konsultācija.

Ja būs nepieciešama papildu konsultācija pie speciālista vai diagnostikas izmeklējumi, arī to būs iespējams izdarīt uz vietas slimnīcā. Bērnus konsultēs: pediatrs, hematologs, alergologs, neirologs, endokrinologs, reimatologs, gastroenterologs, nefrologs, neonatologs u. c., kā arī tiks piedāvāti dažādi izmeklējumi.

Savukārt pasākums "Satiec savu ārstu un māsiņu!" tiek organizēts, lai pacientiem un viņu vecākiem sniegtu iespēju satikties, aprunāties un pabūt kopā ar ārstiem un māsām, kuri palīdzēja atveseļošanās procesā. Tā kā šis process bieži vien turpinās mājās vēl ilgi pēc izrakstīšanās no slimnīcas, atkal redzēšanās ar savu ārstu un māsiņu abpusēji rada jaukas emocijas un prieku – pacientiem un vecākiem ir prieks atkal satikt speciālistus, kuri sniedza nepieciešamo palīdzību un atbalstu, savukārt ārstiem un māsiņām ir prieks un gandarījums redzēt savus pacientus atkal veselus, dzīvespriecīgus un enerģijas pilnus. Tikšanās reizē bērniem kopā ar savu ārstu un māsiņu būs iespēja piedalīties radošās darbnīcās.

Šogad Torņakalna novietnē gaidīsim ciemos apvienotās 3. un 22. nodaļas, kā arī Intensīvās terapijas nodaļas bijušos pacientus, savukārt novietnē Gaiļezerā – 5. un 7. nodaļas pacientus, informē Romēna Namniece, BKUS Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.