24.09.2012 20:22

Ķekavas iedzīvotājus labdarības akcijā aicinās sekmēt pozitīvo

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zemnieku saimniecība "Valmoniras". Zemnieku saimniecība "Valmoniras". www.celogudri.lv

25. septembrī no pulksten 11 līdz 15 Ķekavā notiks labdarības pasākums "Paņem mani pie rokas!".

 

Pasākuma mērķis ir sekmēt pozitīvu attieksmi citam pret citu laikā, kad visapkārt ir tik daudz negatīvā, kā arī palīdzēt tiem, kuriem līdzcilvēku rūpes ikdienā ir nepieciešamas.

Par norises vietu izvēlēta bioloģiskā saimniecība "Valmoniras", kur sakārtotā vidē valda rimta, nesteidzīga atmosfēra, kur cilvēki un dzīvnieki dzīvo harmonijā, tā sekmējot ģimeniskās vērtības un savstarpējo attiecību nozīmību.

"Cilvēki pašlaik ir attālinājušies no dabas un veselīga dzīvesveida, tādēļ nejūtas harmonijā ar sevi. Tāpēc vēlamies ar savām aktivitātēm motivēt cilvēkus mainīt savu dzīvesveidu un būt atbildīgiem pret savu veselību un līdzcilvēkiem," teic Ilgvars Bite, biedrības "Tici sev" priekšsēdētājs un bioloģiskās saimniecības "Valmoniras" saimnieks.

Viņš un citi pasākuma organizatori uzskata, ka cilvēka veselībai un laimei nepieciešamas trīs lietas – veselīgs uzturs, fiziskās aktivitātes un emocionāla labsajūta, tāpēc dienas gaitā paredzētas dažādas fiziskās aktivitātes harmoniskā un ekoloģiski tīrā vidē – bērniem līšana pa tuneli, rāpšanās, balansēšana, šūpošanās un tikšanās ar lauku sētas mīluļiem, kā arī vērtīgas lekcijas. Šī būs arī tā reize, kad veselākajiem un stiprākajiem būs iespēja palīdzēt vājākajiem.

"Pasākums ir veltīts sociāli neaizsargātām grupām – cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, bērniem, par kuriem vajadzētu rūpēties un veciem cilvēkiem, par kuriem ir mūsu pienākums rūpēties. Ja tu esi lielāks, stiprāks un tev ir paveicies būt arī veselam, tu vari parūpēties par vājāku. Manuprāt, visām paaudzēm jāaug kopā, veidojot ģimenisko saikni, jo mēs viens otram esam vajadzīgi!" pārliecināta Vaira Kaziniece, VC4 " Rehabilitācijas nodaļas" un "Bērnu veselības centra" vadītāja.

Zemnieku saimniecības adrese – Ķekavas pagasta "Zilgas".