21.09.2012 19:52

Ātrā palīdzība uz Stopiņiem brauks no tuvāka punkta

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki turpmāk pie Stopiņu novada iedzīvotājiem nokļūs ātrāk. Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki turpmāk pie Stopiņu novada iedzīvotājiem nokļūs ātrāk. Publicitātes foto

20. septembrī Gaiļezera slimnīcas teritorijā atklāts jauns neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) brigāžu punkts, no kura mediķi pie sirdzējiem Stopiņos nokļūs daudz ātrāk. 

Agrāk uz Stopiņiem un atsevišķos gadījumos arī Garkalni "ātrie" brauca no Purvciema un Pļavniekiem, bet tagad – no daudz tuvākā Mežciema. 

Jaunatklātajā ēkā darbojas arī NMP dienesta struktūrvienība – Operatīvā medicīniskā daļa (OMD), kas 24 stundas diennaktī nodrošina konsultācijas izsaukumos esošajām brigādēm sarežģītās situācijās. OMD nodrošina vairāk nekā 20 dažādu specialitāšu augstas kvalifikācijas ārstu, piemēram, reanimatologu, neonatologu, neiroķirurgu, asinsvadu ķirurgu un citu speciālistu gatavību pēc NMP slimnīcu pieprasījuma doties uz tām un sniegt palīdzību īpaši smagi slimiem pacientiem vai cietušajiem.


Ikdienā OMD speciālisti veic arī kritiski smagu pacientu transportēšanu no reģionu slimnīcām uz specializētajiem centriem Rīgā. Tāpat OMD mediķi dodas palīgā cietušajiem neikdienišķos un pat ekstremālos apstākļos, tostarp piedaloties gaisa medicīniskajā transportēšanā, piemēram, ar NBS Gaisa spēku helikopteri pārvedot kritiski smagus pacientus no reģionu slimnīcām uz Rīgu vai ar helikopteri dodoties jūrā, lai no kuģiem noceltu pacientus un nogādātu slimnīcās, informē Ilze Bukša, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja.