19.09.2012 17:35

Jūrmalas pusmaratona laikā būs iespēja veikt mamogrāfijas izmeklējumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

22. septembrī Dzintaru pludmalē īpašs maratons, kura dalībnieces un skatītājas tiks aicinātas veikt krūts vēža pārbaudes.

 

"Sensodyne" Jūrmalas skriešanas pusmaratonā būs iespēja atbalstīt programmu "Cīņā pret krūts vēzi", piespraužot pie apģērba īpašu lentīti, kā arī izmantot mobilo digitālās mamogrāfijas kabinetu un veikt izmeklējumus bez maksas, uzrādot ārsta norīkojumu vai uzaicinājuma vēstuli. Tomēr arī sievietes bez iepriekš minētajiem dokumentiem varēs veikt mamogrāfijas izmeklējumu. Tā cena ir Ls 27,50. Pierakstīties mamogrāfijas izmeklējumam varēs "Avon" teltī, kas atradīsies blakus mobilajam digitālās mamogrāfijas kabinetam.

Šajās sacensībās iespējams startēt 21 km, 10 km, 5 km vai bērnu distancē. Daļa tautas distances trases (5 km) vīsies gar jūras krastu un caur Dzintaru parku, līdz ar to šīs skriešanas sacensības krasi atšķiras no citām. Dalībniekiem nebūs jāskrien vienīgi pa ielām, būs iespēja izjust pludmales smiltis zem kājām, baudīt svaigo jūras gaisu un Jūrmalas priežu pavēni.

Sacensībām iespējams pieteikties iepriekš – līdz 20. septembra pulksten 24, reģistrējoties oficiālajā vietnē www.maratoni.lv, "City Fitness" sporta klubos vai veikalu tīkla "Fans" veikalos. Tie, kuri nebūs to izdarījuši laikus, skrējienam varēs reģistrēties arī sacensību dienā uz vietas no pulksten septiņiem, informē Daina Saliņa, organizatoru, SIA "Alpha Baltic" pārstāve.