19.09.2012 14:23

Lasītājs: Konservantu paslēpes “Lāču” cepumos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lasītājs: Konservantu paslēpes “Lāču” cepumos "Apriņķis.lv" lasītājs

"Kā man garšo "Lāču" maizes ceptuves izstrādājumi!" portālam "Apriņķis.lv" raksta lasītājs no Piņķiem. "Nopirku izmēģināšanai cepumu izlasi "Gardēža gardums". Ievēroju un novērtēju uzrakstu uz iepakojuma – nesatur konservantus."

Taču gardēdis vīlies – kastes aizmugurē cepumu sastāvā skaidri un gaiši rakstīts, ka konservanti cepumu sastāvā ir – turklāt trijos no pieciem kastītē atrodamajiem cepumu veidiem. "Kā arī citas pievienotas mākslīgās piedevas, kuru nosaukumi neko labu nevēsta – piemēram, polioksietāna sorbitāna monostearāts. Atradu internetā informāciju, ka šī viela dzīvniekiem var izraisīt vēzi... Kāpēc maldināt patērētājus? "Lāču" produkti ir dārgi, ar konservantiem un piedevām piedzītos parasti tirgo lētāk," sašutis Piņķu iedzīvotājs.

Skaidro Atis Blinds, Babītes novada SIA "Lāči" pārdošanas un mārketinga daļas vadītājs:

– Ja rūpīgāk ieskatāmies cepumu izlases sastāvā, konservants ir gatavajā margarīnā, ko pievieno cepumu mīklai. Piemēram, mandeļu-šokolādes trijstūru sastāvā ir mūsu pievienots cukurs, kviešu milti, mandeles, sviests un vēl margarīns ar izskaidrojumu, kas tajā ietilpst – un tostarp konservants kālija sorbāts.

"Lāčos" nevienu konservantu neesam pievienojuši, bet gan uz iepakojuma norādījuši, ko satur margarīns, ko mēs iepērkam. Daudzi citi ražotāji nemaz neatšifrē margarīna izejvielas.

Paldies pircējam par acīgumu. Uzrakstu uz priekšdienām koriģēsim – pārdēvēsim, ka cepumu izlase nevis "nesatur konservantus", bet uzsvērsim to, ka mēs nepievienojam nekādus konservantus, kāda arī bija norādes doma līdz šim. Nākamajai iepakojuma partijai uzraksts būs mainīts.