19.09.2012 20:17

Aptauja Mārupē: Vai aizliegt bērniem enerģijas dzērienus?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti vienojušies turpināt diskusiju par enerģijas dzērienu ietekmi uz bērnu veselību.

Diskusiju rosinājis "Saskaņas centra" frakcijas deputāts Vladimirs Reskajs, kurš jūnijā iesniedza grozījumus Pārtikas aprites likumā. Izmaiņas likumā paredzētu, ka turpmāk enerģijas dzērienus aizliegts pārdot bērniem, kam vēl nav 18 gadu. Deputāts paudis, ka ierobežojums pārdot enerģijas dzērienus ir viens no soļiem, kā pasargāt bērnus no saslimšanām, jo pētījumi liecina, ka bērnu veselība valstī pasliktinās.

Savukārt deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS) aicinājis vispirms domāt par enerģijas dzērienu reklāmas ierobežojumiem un par to kaitīgumu informējošām akcijām skolās.

Anda Kairiša, uzņēmēja:

Tas būtu tikai pareizi. Enerģijas dzērieni ir ļoti kaitīgi sirdsdarbībai un veselībai, īpaši jauniešu un bērnu. Pati tos lietoju ļoti reti.

Katrīna D., audzina bērnus:

Šajos dzērienos esošās vielas: taurīns, kofeīns u. c. ir ļoti kaitīgais veselībai. Piemēram, man ir kļuvis slikti, iedzerot enerģijas dzērienu.

Roberts V., firmas īpašnieks:

Atbalstu šādas likumdošanas izmaiņas. Jau uz bundžiņas ir norādītas vielas, kas visu izsaka – tas ir ļoti kaitīgs. Bet arī kafiju daudz dzert nav veselīgi.

Aleksandrs L., uzņēmējs:

Enerģijas dzērienus nekad neesmu lietojis. Zinu, ka cilvēki tos mēdz dzert kopā ar degvīnu u. c. alkoholu. Tas noteikti kaitē veselībai, un ierobežot to lietošanu būtu pareizi.


Foto: Krišjānis Grantiņš