17.09.2012 22:21

Siguldā Veselības dienas piedāvājumus izmantojuši aptuveni 1000 novadnieku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā Veselības dienas piedāvājumus izmantojuši aptuveni 1000 novadnieku www.sigulda.lv

15. septembrī norisinājās Siguldas novada Veselības diena, kurā iedzīvotāji bez maksas varēja saņemt ārstu konsultācijas un gūt vērtīgu informāciju dažādās lekcijās.

"Esmu gandarīts, ka Veselības diena guva tik lielu atsaucību – vairāk nekā 1000 novadnieku izmantoja iespēju apmeklēt kādu ārstu, veselības speciālistu vai piedalīties lekcijās. Siguldas novada iedzīvotāji ir pašvaldības lielākā vērtība, un lielā novadnieku interese apliecina, ka šāds projekts – pašvaldības investīcija novadnieku veselībā, – ir nepieciešams, tādēļ arī nākamā gada pavasarī un rudenī organizēsim Veselības dienas, kurās novadnieki atkal varēs saņemt dažādu ārstu un speciālistu konsultācijas," teic Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, uzsverot, ka Veselības dienas aktivitātes un ārstu apmeklējums novadniekiem būs bez maksas. "Noteikti meklēsim iespēju paplašināt Veselības dienas aktivitāšu klāstu, lai piedāvājums būtu saistošs un noderīgs vēl lielākam skaitam mūsu novadnieku."

Otrajā Siguldas novada Veselības dienā iedzīvotāji bez maksas varēja saņemt dermatologa, kardiologa, LOR, neirologa konsultācijas, veikt kāju vēnu skrīningu un pēdu datordiagnostiku, apmeklēt mamogrāfu, pediatrus – gastroenterologu un neirologu, pārbaudīt redzi, saņemt fizioterapeita, masiera, uztura speciālista, homeopāta, sejas kopšanas speciālista, Latvijas Diabēta asociācijas un Pacientu ombuda konsultācijas, kā arī veikt cukura līmeņa un hemoglobīna mērījumus, redzes pārbaudi, plaušu pārbaudi, apmeklēt Mutes veselības centra busiņu un noteikt savu ķermeņa masas indeksu. Rīgas rajona slimnīcā bez maksas saņemt neirologa, okulista, endokrinologa un pēdu aprūpes speciālista konsultācijas, piedalīties treniņā uz Power Plate trenažiera, fizioterapijas nodarbībā vai veselības grupas nodarbībā baseinā.

Veselības dienu laikā dienas centrā un Rīgas rajona slimnīcā norisinājās arī vairākas lekcijas par pacientu tiesībām un pienākumiem, sāpju uzveikšanu, urīna nesaturēšanas ārstēšanas iespējām, Biofeedbeck tehnoloģijas iespējām, vides plānošanu bērna attīstības veicināšanai un fizioterapijas iespējām baseinā bronhiālās astmas gadījumos.

Siguldas novada iedzīvotāju lielo aktivitāti novērtēja arī ārsti un speciālisti. Vidēji katrs ārsts šajā dienā pieņēma 50 pacientus, piemēram, hemoglobīnu pārbaudīja 150 cilvēki, cukura līmeni noteica 170 pacienti, plaušu pārbaudi veica 56 cilvēki, bet mobilais mamogrāfs pārbaudīja 40 iedzīvotājus.

Veselības dienu Siguldas novadā organizēja Siguldas novada pašvaldība, nodibinājums Pacientu ombuds, piesaistot sadarbības partnerus no "Veselības centra 4", SIA "Bayer", SIA "1.S.SERVISS", Latvijas Diabēta asociācijas, Latvijas Kardiologu biedrības, Rīgas rajona slimnīcas, "Mēness aptiekas", Siguldas Mutes veselības centra, "Ronald McDonald House Charities Latvia", Valsts asinsdonoru centra, optikas salona "Hercoga optika", SIA "Malus" un citus.

Plānots, ka nākamā Siguldas novada Veselības diena norisināsies nākamā gada maijā, Siguldas Novada svētku laikā.