03.08.2018 09:24

Veselības inspekcijas vadītāja: Gaisa kvalitāte valstī ir atbilstoša un neapdraud cilvēku veselību

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Veselības inspekcijas vadītāja: Gaisa kvalitāte valstī ir atbilstoša un neapdraud cilvēku veselību pixabay.com

Gaisa kvalitāte valstī patlaban ir atbilstoša un neapdraud cilvēku veselību, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Veselības inspekcijas (VI) vadītāja Indra Dreika.

VI vadītāja atgādināja, ka gaisa kvalitāti valstī ikdienā uzrauga Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, bet inspekcija iesaistās tad, kad rādītāji pārsniedz normas. Patlaban šāda apdraudējuma nav, viņa teica.

Pēc Dreikas paustā, arī vide kopumā cilvēkiem patlaban Latvijā ir droša. "Mēs patiešām neciešam no lietām gaisā un ūdenī, kas apdraudētu veselību," pauda Dreika.

Norādīta uz nedienām ar gaisa kvalitātes monitorēšanas stacijām Rīgā, VI vadītāja uzsvēra, ka arī galvaspilsētā apdraudējuma cilvēku veselībai nav. Viņa gan nenoliedza, ka citviet gaisa kvalitāte var būt labāka, izsakoties, ka ilgtermiņā ikvienam ir tiesības dzīvot mežā, kas ir viena no šādām vietām.

Dreikas ieskatā, valsts arī ļoti labi patlaban tiek galā ar ilgstošo karstumu. Viņasprāt, liela daļa iedzīvotāju izbauda šo laiku. Vienlaikus, ir cilvēki, kuru dzīves kvalitāte tā dēļ mazliet ir pazeminājusies. Kopumā gan veselības aprūpes sistēmā lielu ietekmi tā dēļ just nevarot.

Inspekcijas vadītāja arī atgādināja, ka pašvaldība ir pirmā, kurai būtu jānodod informācija par novērotām gaisa kvalitātes problēmām, arī lielu putekļu koncentrāciju. Tām ir savas civilās aizsardzības komisijas, kurās strādā arī VI pārstāvji.