01.06.2018 13:53

"OlainFarm" īpašumā nonākušais Olaines veselības centrs audzējis apgrozījumu un cietis zaudējumus

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"OlainFarm" īpašumā nonākušais Olaines veselības centrs audzējis apgrozījumu un cietis zaudējumus www.olaine.lv

SIA "OlainMed", kas līdz šī gada sākumam bija zināma kā SIA "Olaines veselības centrs", pērn audzējusi apgrozījumu, taču cietusi zaudējumus, liecina "Firmas.lv" dati.

Medicīnisko pakalpojumu sniedzējs līdz 2017. gada vidum bijis Olaines novada pašvaldības īpašumā, bet izsolē to iegādājās AS "OlainFarm", kas kā mērķus izvirzījusi pakalpojumu klāsta palielināšanu un jauno speciālistu piesaisti.

Pērno gadu uzņēmums noslēdzis ar 59 226 eiro zaudējumiem, ko "OlainMed" vadība skaidro ar ievērojamām investīcijām medicīnas aprīkojuma modernizācijā un informācijas tehnoloģiju sistēmas izbūvē.

Savukārt apgrozījums pērn sasniedzis 535 064 eiro, kas ir par 9% vairāk nekā 492 656 eiro 2016. gadā. Palielināt apgrozījumu izdevies, ieviešot jaunus maksas pakalpojumus un palielinot valsts apmaksāto pakalpojumu apjomu.

Šogad iestādē plānots veikt ēkas rekonstrukciju un izbūvēt jaunus ārstu kabinetus.

Uzņēmuma valdē darbojas Viktorija Zefīrova-Tačinska, Darja Cvetkova un Jānis Klievēns.

Jau vēstīts, ka zāļu ražotājs "OlainFarm" 2017. gada jūnija otrajā pusē kļuvis par vienīgo "Olaines veselības centrs" īpašnieku. Izsolē piedalījās divi pretendenti un "Oainfarm" nosolīja centra kapitāldaļas par 650 000 eiro. Kapitāldaļu sākuma cena izsolē bija 190 000 eiro.

Dome nolēma pārdot "Olaines veselības centru", jo nebija apmierināta ar centra darbību.