24.08.2012 14:14

Siguldiešus aicina bez maksas pārbaudīt veselību

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiešus aicina bez maksas pārbaudīt veselību arhīvs

15. septembrī ikviens Siguldas novada iedzīvotājs aicināts pārbaudīt savu veselību pašvaldības organizētajā Veselības dienā.

 

"Šajā dienā Siguldas kultūras namā un teritorijā ap to būs pieejami ārsti speciālisti, kuri bērniem, jauniešiem, sievietēm, vīriešiem un senioriem pārbaudīs veselību. Latvijā zināmi speciālisti lasīs lekcijas un atbildēs uz aktuāliem jautājumiem," stāsta Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse"), uzsverot, ka Veselības dienas aktivitātes un ārstu apmeklējums novadniekiem būs bez maksas.

Lai mazinātu garās rindas pie speciālistiem, pie vairākiem ārstiem būs iepriekšējs pieraksts. Savukārt, lai nodrošinātu, ka par Siguldas novada pašvaldības budžeta finansējumu pieaicinātos speciālistus apmeklē novada iedzīvotāji, piesakoties pie ārsta vai apmeklējot kādu no Veselības dienas piedāvājumiem, būs jāuzrada Siguldas novada iedzīvotāju ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu.

Siguldas novada Veselības dienā būs iespējams veikt veselības pārbaudes pēc iepriekšēja pieraksta pie neirologa, LOR, dermatologa, kardiologa, kā arī veikt kāju vēnu skrīningu un pēdu datordiagnostiku. Pēc iepriekšēja pieraksta pieņems arī Ronald McDonald pediatri – neirologs un gastroenterologs, un mobilā mamogrāfa speciālisti. Pierakstu pie šiem speciālistiem iespējams veikt, zvanot pa tālruni 28645470 darba dienās no pulksten 9 līdz pulksten 17.

Bez pieraksta būs iespējams saņemt fizioterapeita, masiera, uztura speciālista, homeopāta, sejas kopšanas speciālista, Latvijas Diabēta asociācijas un Pacientu ombuda konsultācijas, kā arī veikt cukura līmeņa mērījumus, redzes pārbaudi, plaušu pārbaudi, apmeklēt Mutes veselības centra busiņu un noteikt savu ķermeņa masas indeksu.

Pie pilsētas kultūras nama būs pieejams arī Valsts asinsdonoru centra donoru autobuss. Siguldas "Mēness aptiekās" (Strēlnieku iela 2, Vidzemes šoseja 16, t/c "Raibais suns", L. Paegles iela 4, Sigulda) bez maksas būs iespējams veikt holesterīna līmeņa mērījumus.

Rīgas rajona slimnīcā bez maksas pēc iepriekšēja pieraksta būs pieejamas neirologa, okulista, endokrinologa (pieraksts pie šiem speciālistiem pa tālruni 67971329) un pēdu aprūpes speciālista (pieraksts pa tālruni 29716952) vizītes. Pēc iepriekšēja pieraksta Rehabilitācijas nodaļā būs iespējams piedalīties 15 minūšu treniņā uz Power Plate trenažiera, fizioterapijas nodarbībā grupā, veselības grupas nodarbībā baseinā (pieraksts pa tālruņiem 67976922 vai 26067440). Kā arī veikt dažādus citus izmeklējumus, vēsta portāls "Sigulda.lv".