20.08.2012 14:28

Dzintaru pludmalē atkal plīvo Zilais karogs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

18. augustā Dzintaru pludmalei ir atjaunots Zilā karoga peldvietas statuss, un tajā no jauna pacelts karogs, kas tika noņemts 23. jūlijā.

 

Jūrmalā pludmales sakopšana tiek veikta regulāri, katru dienu agrās rīta stundās, taču, ņemot vērā lielo cilvēku pieplūdumu, brīvdienās nepieciešami papildu sakopšanas darbi. Turpmāk vides sakopšanai tiks pievērsta vēl lielāka uzmanība – Pašvaldības policijai uzdots pastiprināti kontrolēt mājdzīvnieku atrašanos pludmalē, informācijas stendā ir izvietota visa nepieciešamā informācija par peldūdens kvalitāti, un Zilā karoga masts atbilstīgi Vides izglītības fonda prasībām ir pārvietots pie glābšanas stacijas, pie kuras atrodas arī informācijas stends uzsvēra Jūrmalas pilsētas domes Ekonomikas un attīstības nodaļas speciālisti, kuru atbildībā ir Zilā karoga kustības koordinācija Jūrmalā.

Jau ziņots, ka Jūrmalas dome informējusi Vides veselības fondu par paveikto, lai novērstu 22. jūlijā konstatētās nepilnības Dzintaru peldvietas apsaimniekošanā, kuru dēļ peldvietā uz laiku tika noņemts Zilais karogs.

Pašvaldība vienlaikus norāda uz būtiskāko, ka peldūdens analīzes visu vasaru liecina, ka ūdens kvalitāte atbilst novērtējumam "Peldēties atļauts". VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" Vides laboratorija regulāri pārbauda ūdens kvalitāti ne tikai Dzintaros, bet arī visā vairāk nekā 30 kilometrus garajā Jūrmalas piekrastē, kopumā 11 Jūrmalas peldvietās.

Līdz šim par konstatētajiem pārkāpumiem Latvijā pēdējo desmit gadu laikā Zilais karogs atņemts trīs reizes. Šīs vasaras Dzintaru pludmales gadījums ir ceturtā reize, vēsta aģentūra LETA.