08.08.2012 10:53

Valdlauču iedzīvotājiem iespēja nodot asinis tuvāk mājām

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Tiem Ķekavas novada Valdlauču iedzīvotājiem, kuri 8. augustā plānojuši paveikt kādu labu darbu, proti, ziedot asinis, nav jādodas uz Rīgu. To iespējams izdarīt turpat – SEB finanšu centrā.

 

Asinsdonoru diena bankas ēkā notiks no pulksten 10 līdz pulksten 14, un tajā piedalīties aicināti ne tikai SEB darbinieki.

"Asins donoru diena SEB bankā ir kļuvusi par ilggadēju tradīciju, iegūstot lielu SEB grupas uzņēmumu Latvijā darbinieku atsaucību. Tā tiek rīkota divas reizes gadā – vasarā un ziemā," stāsta Anna Vilsone, SEB bankas ārējas komunikācijas projektu vadītāja.

Ņemot vērā Valsts asinsdonoru centra (VADC) paziņojumu, ka pašlaik trūkst visu grupu asinis, SEB banka tās organizētajā Asins donoru dienā aicina piedalīties ikvienu iedzīvotāju, kurš ir gatavs palīdzēt nelaimē nonākušajiem.

Pēc asins nodošanas, saņemot VADC izsniegtos trīs latus, tos būs iespēja ziedot bērnu SOS ciematiem un izdarīt divus labus darbus vienā dienā.

"Donoru diena ir brīdis, kad katram no mums ir dota iespēja darīt labu un palīdzēt saviem līdzcilvēkiem. Šī labdarības akcija SEB bankā tiek rīkota kopš 2006. gada un apliecina bankas darbinieku gatavību iesaistīties sociāli atbildīgos projektos," teic SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere.

Viņa ir gandarīta par kolēģu atsaucību, turklāt pēc asins nodošanas nu jau par ikgadēju tradīciju ir kļuvusi arī ziedošana SOS bērnu ciematiem. "Šajās desmit asins nodošanas minūtēs mēs spējam uzlabot vienam vai vairākiem pacientiem veselību, un gandarījums pēc padarītā ir milzīgs," tā I. Tetere.

Ņemot vērā drošības apsvērumus, visiem iedzīvotājiem, kuri ieradīsies SEB finanšu centrā, lai piedalītos Asins donoru dienā, līdzi ir jāņem personas apliecinošs dokuments.