03.08.2012 15:49

Aukstā vasara ir karstākais darba laiks solārijiem – apgrozījums dubultojies

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ja vasara lutina ar saulainām un siltām dienām, solāriju apmeklētāju skaits krietni sarūk, bet šovasar solārijos brūnāka ādas toņa kārojošo ir daudz. Ja vasara lutina ar saulainām un siltām dienām, solāriju apmeklētāju skaits krietni sarūk, bet šovasar solārijos brūnāka ādas toņa kārojošo ir daudz. arhīvs

Šovasar saulainu un karstu dienu ir visai maz, tāpēc Pierīgas novadu solārijos gandrīz par 50 procentiem pieaudzis apmeklētāju skaits.

Babītes novada Piņķu skaistumsalona "Ingrīda" vadītāja Ingrīda Caune stāsta: "Solārija apmeklētāju šovasar ir divreiz vairāk nekā pagājušajā gadā. Cilvēkiem patīk, ka vasarā āda ir iedegusi un, saprātīgi sauļojoties, tas nāk par labu arī veselībai, jo veicina D vitamīna sintēzi organismā. Solārijs ir mazāk kaitīgs kā spēcīga saule, jo tā starojuma intensitāte ir regulējama. Vecās solāriju lampas atbilstoši Eiropas Savienības noteikumiem esam nomainījuši ar jaunām, kas ir ādai saudzīgākas. Iedegums veidojas lēnāk, toties tas ir noturīgāks."

Solārijā Piņķos cenšas nosauļoties ar drēbēm

Kā stāsta I. Caune, ir cilvēki, kuri sauļošanos solārijā uztver tieši tāpat, kā saules peldes brīvā dabā. Šī iemesla dēļ reizēm gadoties kuriozi. "Pirms gadiem desmit bija gadījums, kad cilvēks atvērta solārija priekšā bija nolicis krēslu, apsēdies uz tā un sauļojies ar visām drēbēm. Līdzīgas situācijas pēc tam nav nācies piedzīvot, jo visiem, kuri pie mums iegriežas pirmo reizi, pastāstām, kā notiek sauļošanās solārijā. Taču joprojām nākas paskaidrot, ka sauļošanās krēmi, ko lieto brīvā dabā, solārijos neder, jo atšķiras starojuma veids, un līdz ar to krēmiem pievienoti atšķirīgi aizsargfiltri."

Sauļojoties saulē, mēs nopeldamies un tad ļaujam, lai saules stari mūs nožāvē. Savukārt dodoties uz solāriju, dušā vajadzētu ieiet nomazgāties divas līdz trīs stundas pirms solārija apmeklējuma, jo pa šo laiku āda paspēs atjaunot savu dabisko aizsargslānīti, iesaka Piņķu solārija vadītāja. Turklāt ādai ir jābūt tīrai no dezodoranta un kosmētikas.

Pirms sauļošanās solārijā, ādu ieteicams ieziest ar solārijam paredzētu sauļošanās krēmu. Tas veicinās vienmērīgāku iedegumu. Atrodoties solārijā, uz acīm vēlams uzlikt speciālas brilles, lai pasargātu ādu ap acīm un uz plakstiņiem, kur tā ir visjutīgākā. Pēc solārija apmeklējuma trīs stundas nav ieteicams mazgāties, jo uzklātais iedeguma krēms turpina darboties arī pēc izkāpšanas no sauļošanās kabīnes."

Ādažos solārijā guļ arī solīdas dāmas un kungi

Savukārt Ādažu novada iedzīvotāji solāriju var apmeklēt Tenisa centrā „Ādaži." Administratore Ieva Kaula apliecina: "Saules trūkumu dabā iedzīvotāji cenšas kompensēt ar solārija apmeklējumu, jo ne tikai jauniešiem, bet arī solīdām dāmām un kungiem patīk, ka viņi ir smuki brūni. Tie, kuri nāk uzspēlēt tenisu, pie viena izmanto iespēju arī pasauļoties, bet daudzi nāk tikai uz solāriju.

Matu krāsu solārijs īpaši neietekmē, bet, ja vēlas, galvā var uzlikt cepurīti, toties gredzenus, ķēdītes un citas rotaslietas gan vajadzētu noņemt. Lai iedegums veidotos vienmērīgāks, guļot solārijā iesaku mazliet pagrozīties. Īpaši tas attiecas uz kājām, kuras parasti iedeg mazāk par citām ķermeņa daļām."

Carnikavā vasara bez iedeguma nav iedomājama

Piejūras novada Carnikavas skaistumkopšanas salona "Odeta" administratore Ingūna Brūvere dalās savos vērojumos: "Šovasar cilvēki ienāk salonā un tā arī saka – saules par maz, nākam pie jums. Tie, kuri var, iegriežas pa dienu, bet tie, kuriem jāstrādā, ienāk pasauļoties vakara pusē. Piedāvājam gan horizontālos, gan vertikālos solārijus, jo, tāpat kā pludmalē, vieniem patīk iedegt, pastaigājoties gar jūras malu, bet citi labprātāk guļ smiltīs.

Dzīvojot jūras tuvumā, vasara bez iedeguma liedaga saulē nav iedomājama. Taču, ja šī pašsaprotamā vēlme kļūst pārspīlēta, rodos atkarība no saules, un tad liekas, ka, lai cik brūns esi, iedeguma vēl arvien ir par maz. Tas pats attiecas uz sauļošanos solārijā. Taču, kas par daudz, tas par skādi, jo pārsauļota āda neizskatās veselīga un pievilcīga."