01.08.2012 07:27

Par spīti brīdinājumiem olainieši peldas Sila kapu karjerā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzvaras Līdumu karjers. Uzvaras Līdumu karjers.

Vasaras tveices nogurdinātie Olaines un tuvākās apkaimes iedzīvotāji gatavi veldzēties vietējā karjerā, lai gan tas atrodas blakus Sila kapiem.

Olaines pašvaldība gan vēlreiz atgādina, ka ūdenskrātuve pie Sila kapiem nav pieskaitāma pie novada peldvietām. Tā atrodas Sila kapu aizsargzonā un ir daļa no to teritorijas.

"Kādreiz cilvēki stihiski brauca uz šo ūdenskrātuvi peldēties un nemaz nezināja, ka peldas blakus kapiem. Viņi ignorēja pašvaldības uzliktās zīmes "Peldēties aizliegts", demolēja tās," norāda pašvaldība.

Lai pasargātu iedzīvotāju veselību pat pret viņu gribu, teritorija ir norobežota, un netiek pieļauts, ka tā tiek izmantota mērķiem, kas neatbilst teritorijas izmantojamībai. Tāpat netiek ļauts traucēt kapu apmeklētājus un bēru procesijas.

Turklāt karjera ūdens analīzes liecina, ka tajā ir palielināts zarnu nūjiņu skaits, kas nozīmē, ka pēc peldēšanās cilvēkiem var rasties problēmas ar zarnu traku.

Olainieši un tuvākās apkaimes iedzīvotāji aicināti veldzēties piecās oficiālajās novada peldvietās. Analīžu rezultāti norāda, ka ūdens kvalitāte atbilst normām un peldēties ir atļauts ūdenskrātuvē pie autoceļa Tīraine-Olaine, 16. kilmetrā (blakus "Lukoil" nafta bāzei, pie bijušās Jelgavas šosejas), Jaunolaines ciema ūdenskrātuvē "Mežezers", ūdenskrātuvē "Jāņupes karjers", Misas upes Olaines novada peldētavās, kā arī privātā īpašumā nodotajās ūdenskrātuvēs "Līdumu karjers" (Uzvaras Līdumos) un karjerā "Zirgu sils" (pie šosejas A5, boksa kluba "Lāčplēsis").

Iepriekš:
Olaines novadā peldēties atļauts piecās vietās