24.07.2012 12:42

Zilā karoga atgūšanai Dzintaru pludmalē sola rūpīgāk savākt atkritumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas pludmale. Jūrmalas pludmale. www.jurmala.lv

Lai atgūtu Zilo karogu, Dzintaru pludmalē tuvāko dienu laikā tiks veikti papildu sakopšanas darbi un stingrāk kontrolēta pludmales nomnieku saistību izpilde attiecībā uz atkritumu savākšanu.

 

Jūrmalas domes pārstāve Veronika Ramāne uzsvēra, ka Dzintaru peldvietā uz laiku līdz nepilnību novēršanai Zilais karogs ir tikai nolaists, nevis atņemts, ar iespēju to atkal pacelt, ja 15 darba dienu laikā tiks novērstas nepilnības, ko 22. jūlijā konstatējuši Vides izglītības fonda speciālisti, vēsta aģentūra LETA.

V. Ramāne norādīja, ka Jūrmalas izpilddirektors Valdis Vītoliņš atbildīgajiem domes speciālistiem ir uzdevis nekavējoties novērst konstatētās nepilnības, tostarp veikt papildu sakopšanu Dzintaru pludmalē un kontrolēt pludmales nomnieku saistību izpildi attiecībā uz atkritumu savākšanu.

"Vienlaikus informējam, ka, atbilstoši peldūdens pārbaužu rezultātiem, pašlaik peldēties atļauts visās Jūrmalas peldvietās, tostarp arī Dzintaros," uzsvēra domes pārstāve.

Jau rakstījām, ka Vides izglītības fonda pārstāvji, veicot Zilā karoga kvalitātes pārbaudi Dzintaru pludmalē, atklājuši, ka pludmales apsaimniekošana neatbilda Zilā karoga kritērijiem, tādēļ vakar Zilais karogs šajā pludmalē nolaists.

Dzintaru pludmale zaudē Zilo karogu