20.07.2012 13:05

Mārupē ĢMO "var un nevar" audzēt

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupē ĢMO "var un nevar" audzēt arhīvs

Mārupes novadā par ģenētiski modificētu organismu (ĢMO) audzēšanas atļauju spriests pirms aptuveni diviem gadiem, un patlaban sarunas par to neesot pašvaldības dienas kārtībā.

Kā video intervijā norāda Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs ("Vienotība"), pie šī jautājuma nav atgriezušies ne tikai deputāti, bet arī iedzīvotāji nav izrādījuši iniciatīvu to iekļaut darba kārtībā. Savukārt ģenētiski modificētos stādu materiālus novadā nevarot ievest bez īpašas atļaujas. Tātad tas nozīmē, ka tos stādīt tomēr atļauts:



Atgādinām, ka vēl divas Pierīgas pašvaldības – Salaspils un Saulkrastu novads – nav pateikušas stingru "nē" ģenētiski modificētu organismu audzēšanai. Savukārt Garkalnes novada pašvaldība šonedēļ paziņoja, ka ĢMO audzēšanu savā teritorijā aizliedz:

Trīs novados Pierīgā joprojām drīkst audzēt ĢMO
ĢMO audzēšanu savā teritorijā aizliedz arī Garkalnes novads

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

M. Bojārs: Sprūdžs Mārupei īpašas privilēģijas nav devis