06.07.2012 11:20

Temperatūra Pierīgas ūdenstilpnēs paaugstināsies

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Karstajās dienās mediķi peldētājus aicina būt uzmanīgiem. Karstajās dienās mediķi peldētājus aicina būt uzmanīgiem. arhīvs

Nedēļas beigās solītā karstuma dēļ par pāris grādiem paaugstināsies arī ūdens temperatūra Pierīgas jūrā, ezeros un upēs. Mediķi gan aicina būt uzmanīgiem ar veldzes meklēšanu ūdenī.

Pašlaik Rīgas jūras līča piekrastē ūdens iesilis līdz 16 grādiem, bet Pierīgas upēs un ezeros vidēji tas ir par diviem līdz trim grādiem augstāks, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Taču saglabājoties karstam un tveicīgam laikam atsevišķās Pierīgas ūdenstilpnēs temperatūra var paaugstināties līdz pat 22 grādiem. Vēsāks būs Rīgas jūras līcī, kur karstais laiks var iesildīt ūdeni līdz pat 20 grādiem.

Veselības ministrija atgādina – meklējot veldzi ūdenī, jābūt izmanīgiem. Ūdenī jāiet lēnām, lai izvairītos no muskuļu krampjiem, kas ar rasties ar straujām temperatūras maiņām. Tāpat noteikti jāseko līdzi savai pašsajūtai peldēšanas laikā, un no ūdens ātri jākāpj ārā, līdz ko tiek sajustas pirmās aukstuma sajūtas.

Vairāk par ministrijas ieteikumiem drošai peldēšanai, lasiet šeit.