19.06.2012 08:27

Zied skābenes, nātres un graudzāles - alerģiskajiem jāuzmanās

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tiem, kuriem ir alerģija pret graudzāļu putekšņiem, jāsāk domāt par efektīviem pretalerģijas pasākumiem. Tiem, kuriem ir alerģija pret graudzāļu putekšņiem, jāsāk domāt par efektīviem pretalerģijas pasākumiem. arhīvs

Aerobioloģiskā dienesta sagatavotā prognoze par alerģiju izraisošo augu ziedēšanu līdz 21. jūnijam liecina, ka pašlaik zied graudzāles, nātres un skābenes.

Šo augu ziedputekšņu koncentrācija gaisā pagaidām ir vidēja. Taču sagaidāms, ka tā pieaugs līdz augstam līmenim un radīs problēmas cilvēkiem, kuri sirgst ar alerģiju no šiem ziedputekšņiem. "Pacientiem, kuriem ir alerģija pret graudzāļu ziedputekšņiem, ieteicams sākt ārsta nozīmēto terapiju," uzsver Alerģisko slimību izmeklēšanas un ārstēšanas centra alergoloģe un ģimenes ārste Signe Puriņa.


Tāpat joprojām gaisā lido priežu ziedputekšņi. To koncentrācija gan ir definējama kā zema vai vidēji zema. Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas alergoloģe Ieva Cīrule aicina: "Medikamenti jālieto vēl divas nedēļas tiem, kuriem ir alerģija pret koku ziedputekšņiem."

Šajā nedēļā par efektīviem pretalerģijas pasākumiem jāsāk domāt arī tiem cilvēkiem, kuriem šķavas, elpas trūkumu, iesnas vai acu asarošanu izraisa ceļteku vai liepu ziedputekšņi. Speciālisti lēš, ka jau tuvākajā laikā tās varētu sākt ziedēt, vēsta portāls "Zied.lv".