15.06.2012 16:11

Siguldiešiem iespēja uzlabot veselību ar "gaisa zābaciņu" palīdzību

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas rajona slimnīca Siguldā. Rīgas rajona slimnīca Siguldā. www.sigulda.lv.

Atjaunotajā Rīgas rajona slimnīcas fizikālās terapijas kabinetā turpmāk Siguldas un tās tuvākās apkaimes iedzīvotājiem ir pieejams jauns pakalpojums – limfodrenāža.

Mehāniskā limfodrenāža ir limfas atteces uzlabošana, pielietojot aparāttehnoloģisko metodi. Tā ir masāža ar mainīgu gaisa spiedienu, pēc kuras uzlabojas asinsrite un limfas plūsma. Limfodrenāža palīdz attīrīt organisma limfatisko sistēmu un uzlabo tās darbību. Siguldā tā tiek veikta ar īpašas iekārtas, sauktas par "gaisa zābaciņiem", palīdzību.

Šai īpašajai masāžai ir pozitīva ietekme uz veselību. Tā mazina nogurumu, stresu, veicina muskuļu atslābināšanos, stiprina saistaudus, aktivizē vielmaiņu ādas taukšūnās, izvada no organisma kaitīgos vielmaiņas galaproduktus, proti, toksīnus, palielina ādas elastību, uzlabo asinsriti un limfas plūsmu, kā arī mazina liekā šķidruma uzkrāšanos. Tāpat limfodrenāžu izmanto vēnu slimību profilaksei. To veic, ja ir tūska, smaguma sajūta kājās, pastiprināts kapilārais tīklojums, kā arī pēc vēnu skleroterapijas un vēnu operācijām. Šī procedūra ieteicama arī cilvēkiem ar mazkustīgu dzīvesveidu, jo savā ziņā limfodrenāža ir pasīvs sporta veids.

Tiesa gan, šis ir maksas pakalpojums. Saskaņā ar ārstniecības iestādes cenrādi, limfodrenāža tikai kājai vai rokai maksā sešus latus; kājai un rokai - astoņus latus; tikpat arī abām kājām; savukārt vienai rokai, kājai un vēderam, kā arī abām kājām un vēderam – desmit latus.

Īpašs pakalpojums ir limfodrenāža ar pretcelulīta krēmu. Kājām tā maksā desmit latus, bet, ja grib izdrenēt arī vēderu, tad procedūra būs par trim latiem dārgāka, vēsta ārstniecības iestādes mājaslapa www.siguldasslimnica.lv.