09.05.2012 11:38

Mālpilī līdz maija beigām suņus un kaķus potēs pret trakumsērgu

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Mālpils iedzīvotāji no 9. līdz 28. maijam savus suņus un kaķus var vakcinēt pret trakumsērgu, kas ir obligāta pote. Tā jāveic reizi gadā dzīvniekiem no triju mēnešu vecuma.

Kā vakcinācija norisināsies, skaidro Mālpils novada Valsts pilnvarotais veterinārārsts Atis Aigars: "Pie lauku māju saimniekiem es piebraukšu ar mašīnu pats, lai viņiem ar saviem mīluļiem nav jāmēro ceļš līdz novada centriem. Šajos braucienos došos no 9. līdz 21. maijam, sākot no pulksten 16. Katras dienas precīzu maršrutu saimnieki var apskatīt novada pašvaldības mājaslapā www.malpils.lv."

Pēc tam tiks vakcinēti suņi un kaķi, kas mīt novada centru daudzdzīvokļu un privātmājās. Sidgundā saimniekus ar četrkājainajiem mīluļiem A. Aigars gaidīs 24. maijā pulksten 17 pie "Koklēm", Upmalās, 25. maijā pulksten 17 pie ūdenstorņa, bet 26. un 28. maijā pulksten 17 Mālpils centrā – stāvlaukumā pie bankas.

Veterinārārsts atgādina, ka saimniekiem līdzi jāņem mājdzīvnieka vakcinācijas apliecība. Potēšana pret trakumsērgu maksā piecus latus. Ja saimnieks vēlas, mājdzīvnieku var potēt ar komplekso vakcīnu (pret trakumsērgu, suņu mēri, infekciozo hepatītu un parvovīrusu), kas maksā 10 latu.