24.10.2014 12:33

Apdrošinātājs: 28 % bērnu traumas gūst skolā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šāgada septembrī aptuveni trešā daļa nelaimes gadījumu, kuros cietuši bērni, notikuši skolā. Tomēr lielākoties bērni guvuši traumas no skolas brīvajā laikā.

"Apkopojot saņemtos apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par nelaimes gadījumiem, kuros cietuši bērni, šā gada septembrī vērojama tendence, ka vairums traumu – 67 procenti – gūti no skolas brīvajā laikā, savukārt 28 % no negadījumiem notikuši skolā sporta stundu vai starpbrīžu laikā," portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja apdrošināšanas sabiedrība "BTA Insurance Company" (BTA) pārstāve Agnese Grīnberga.

Pēc viņas teiktā, "BTA" apkopotie dati liecina, ka pirmajā mācību gada mēnesī bērni visbiežāk guvuši traumas, neuzmanīgi skraidot, rotaļājoties un sportojot, tostarp spēlējot futbolu, basketbolu, hokeju un "tautas bumbu", kā arī krītot no velosipēda. Visbiežāk šajos negadījumos gūtās traumas ir galvas traumas, rokas pirkstu lūzumi un grieztas brūces.

Tāpat viņa atzīmēja, ka kopumā "BTA" septembrī par nelaimes gadījumiem, kuros bērni guvuši traumas, izmaksājusi apdrošināšanas atlīdzības 4,5 tūkstošu eiro apmērā. Vidējā apdrošināšanas atlīdzība septembrī par vienu šādu nelaimes gadījumu ir 155 eiro.

Kopumā "BTA" septembrī saņēmusi 30 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par nelaimes gadījumiem, kuros cietuši bērni.