13.04.2012 10:00

Ķekavā iedzīvotājus gaida uz "Veselības dienu"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien, 14. aprīlī, Ķekavas novadā jau trešo gadu notiks "Veselības diena", lai aicinātu novada iedzīvotājus rūpēties par savu veselību un pievērsties veselīgam dzīvesveidam.

"Veselības dienas" mērķis ir piedāvāt iedzīvotājiem medicīnas speciālistu konsultācijas par veselības jautājumiem, kā arī uz vietas veikt dažādus diagnostiskos izmeklējumus. Tāpat Veselības dienas rīkotāji vēlas informēt iedzīvotājus par veselīga dzīves veida iespējām un motivēt viņus iesaistīties fiziskajās aktivitātēs.

"Veselības dienā" ikviens varēs bez maksas izmērīt asinsspiedienu, noteikt cukura līmeni asinīs, veikt kaulu blīvuma mērījumus, pēdu mērījumus, analīzes prostatas pārbaudei, kāju vēnu skrīningu un citus diagnostikas mērījumus. Pasākuma laikā būs iespēja saņemt fizioterapeita, kardiologa, diētas ārsta, tehniskā ortopēda, dermatologa konsultācijas un uzzināt daudz ko jaunu par veselīgām tējām, vitamīniem un dabīgo kosmētiku.

Lai mudinātu Ķekavas novada iedzīvotājus pievērsties veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, "Veselības dienas" apmeklētāji pulksten 11 varēs klātienē piedalīties fitnesa un aerobikas nodarbībā, kas piemērota visām vecuma grupām. To vadīs viena no labākajām Latvijas fitnesa un aerobikas trenerēm Eva Dzelme.

"Veselības dienas" pasākumi norisināsies no pulksten 10 līdz 16 Ķekavas kultūras namā (Gaismas ielā 17). Plašāka informācija par pasākumu pieejama interneta vietnē www.kekavasnovads.lv.

"Veselības dienu" organizē Ķekavas ambulance, Ķekavas novada pašvaldība, novada nevalstiskā organizācija "Solis tuvāk" un "Veselības centrs 4".