03.07.2013 15:25

Visās Pierīgas neoficiālajās peldvietās peldēties atļauts

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Visās Pierīgas neoficiālajās peldvietās peldēties atļauts Krišjānis Grantiņš

Visās ūdenstilpnēs Pierīgā, kur tika veiktas pārbaudes, karstajās dienās veldzēties no tveices ir droši, jo E.coli un enterokoku daudzums ir normas robežās.

Veselības inspekcija (VI) informē, Ādažu novadā atļauts peldēties visās četrās neoficiālajās pludmalēs: peldvietās pie Mazā Baltezera krastā "Alderu pludmale", pie Lielā un Mazā Baltezera kanāla, Baltezera pludmalē, kā arī Ādažu centrā, proti, Vējupes krastmalā. Tiem karstuma nomāktajiem, kuri grib veldzēties Babītes novadā, VI iesaka to darīt Piņķu ūdenskrātuvē, jo tajā ņemtajos paraugos nekādas veselībai kaitīgas baktērijas atklātas netika.

Pārbaudītie paraugi neko kaitīgu neuzrādīja arī divās Ikšķiles neoficiālajās ūdenstilpnēs, proti, Mežezera peldvietā "Kalnāju meži" un Dubkalnu karjerā "Dubkalna ezera meži". Tagad peldēties ir droši arī visās septiņās Ķekavas novada peldvietās, turklāt jūnija vidū ņemtie paraugi neuzrāda tik lielu bīstamo baktēriju skaitu Titurgas ezerā, lai veldzēšanās tajā būtu kaitīga veselībai. Peldēties atļauts arī Daugavā pie dārzkopības kooperatīva "Ziedonis", Ķekavas upes peldvietā "Dambītis", divās Daugavas vietās – "Vedmeros" un pretī Nāves salai, kā arī Sausajā Daugavā Ievu un Dārznieku ielās.

11. jūnijā veiktās analīzes apstiprina, ka peldēties vēl ir droši piecās neoficiālajās Olaines novada peldvietās: karjerā pie Sila kapiem, Līduma karjerā Mežezerā Jaunolainē, Jāņupes karjerā un ūdenskrātuvē pie autoceļa Tīraine-Olaine (tā 16. kilometrā). Savukārt ropažnieki bez bažām var veldzēties no tveices divās vietās Lielajā Juglas upē, proti, peldvietās aiz Ropažu kapsētas un Zaķumuižā. Tāpat peldēties var Tumšupē, pretim mājām "Zītari" un Silezerā ierīkotajā peldvietā pie iebraucamā ceļa Silakroga ciemā.

Arī sešās neoficiālajās peldvietās Salaspils novadā veselībai bīstamā koncentrācijā enterokoku un E. coli baktērijas netika konstatētas. Daugavā ieteicams peldēties pie Sauriešiem, Saulkalnē un pie Salaspils, ūdenstilpnē Salaspilī, Gaismas ielā 22, Doles salā aiz Daugavas muzeja, kā arī Mazajā Juglā pie Bunčiem. Stopiņos peldēties atļauts Ulbrokas ezerā un Mazās Juglas peldvietā "Līči".