25.06.2013 12:23

17 pierīdzniekiem līgošana beigusies ar apdegumu ārstēšanu slimnīcā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Neuzmanīgas rīcības dēļ ar uguni svētku brīvdienās vairāki pierīdznieki nokļuvuši slimnīcā. Neuzmanīgas rīcības dēļ ar uguni svētku brīvdienās vairāki pierīdznieki nokļuvuši slimnīcā. arhīvs

Neuzmanīga apiešanās ar uguni, peldēšanās alkohola reibumā un citas aktivitātes vairākiem Pierīgas līgotājiem beigušās slimnīcā.

23. jūnijā neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstu palīdzība bijusi nepieciešama 18 apdedzinātajiem, no kuriem 17 nogādāti slimnīcā. "Traumas ir pietiekami nopietnas, piemēram, kāds 40 gadus vecs vīrietis guvis roku un sejas apdegumus, mēģinot iekurināt ugunskuru ar degmaisījumu," informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola. Viņa teic, ka visbiežāk šajos svētkos cilvēki apdegumus guvuši mēģinot iekurināt ugunskurus, lecot tiem pāri vai arī neuzmanīgi apejoties ar griliem.

Būtiski, ka trīs no šiem 18 ir bijuši bērni, 11,sešus un 11 gadus veci. Tiem, pēc I. Vītolas teiktā, gan termiskie apdegumi nav tik nopietni kā dažiem pieaugušajiem.Savukārt Jāņu dienā slimnīcā nogādāti trīs no sešiem palīdzības lūdzējiem. "Šie cilvēki traumas bija guvuši līgojot iepriekšējā vakarā un naktī, taču pie mediķiem vērsušies tikai nākamajā dienā," tā I. Vītola.

Brīvdienās mediķiem nācies glābt arī slīcējus. Līgodienā lecot Baltezerā Ādažu novadā, smagus kakla skriemeļa bojājumus guvis kāds 40 vecs vīrietis. Pēcāk noskaidrots, ka viņš gājis peldēties alkohola reibumā. Savukārt Jāņu dienā Rīgā, pie Dūņu ezera, mediķiem izdevies atdzīvināt kādu vīrieti, kurš tajā noslīcis.

"Kopumā svētku brīvdienas pagājušas nemierīgi, pozitīvā ziņa ir vien tā, ka cietuši salīdzinoši maz bērnu," tā I. Vītola.