24.06.2013 12:19

Papardes zieda meklēšanas ne tik patīkamās sekas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ja Līgo naktī papardes ziedu sanācis meklēt kopā ar mazpazīstamu cilvēku, speciālisti iesaka veikt analīzes un pārliecināties, vai līdz ar baudas mirkļiem dabā nav "atceļojusi" līdzi arī kāda seksuāli transmisīva slimība. Ja Līgo naktī papardes ziedu sanācis meklēt kopā ar mazpazīstamu cilvēku, speciālisti iesaka veikt analīzes un pārliecināties, vai līdz ar baudas mirkļiem dabā nav "atceļojusi" līdzi arī kāda seksuāli transmisīva slimība. arhīvs

Ir līgotāji, kuriem Jāņu rīts nāk ne tikai ar pamatīgām paģirām, bet arī apziņu, ka iepriekšējā naktī papardes zieds meklēts kopā ar teju vai nepazīstamu cilvēku.

Apzinīgākie no šādiem līgotājiem jau tuvākajā laikā meklē speciālista palīdzību, lai pārliecinātos, vai nav inficējušies ar kādu no seksuāli transmisīvajām slimībām. "Pēc Jāņiem to cilvēku skaits, kuri vēlas pārbaudīties, palielinās," stāsta "Saules Veselības centra" dermatoveneroloģe Guna Grūbe. Viņa novērojusi, ka jūnija izskaņā pārliecināties, vai nav "saķēruši" kādu seksuāli transmisīvo slimību vairāk vēloties vīrieši. Speciāliste pieļauj, ka tas nav tādēļ, ka vīrieši pēc gadījuma seksuālajiem sakariem Līgo naktī ir apzinīgāki, bet gan tādēļ, ka sievietes, iespējams, šo delikāto lietu vēlas labāk atrisināt pie sava ginekologa.

"Mani novērojumi liecina, ka visbiežāk izplatītā seksuāli transmisīvā slimība, ir hlamidioze," zina teikt G. Grūbe. Līdzīgi kā ar hlamidiozi, arī citas šādā veidā iegūtās slimības ir daudz vieglāk izārstēt, ja tās laicīgi atklātas, tādēļ dermatoveneroloģe aicina neapzinīgos līgotājus pārbaudīt savu veselību laicīgi, ja ir aizdomas par kādu no seksuāli transmisīvajām slimībām.