17.06.2013 11:28

Maratona laikā mirušais dalībnieks bija pieredzējis riteņbraucējs

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

"Arnis bija draugs, Cilvēks, dzelžains un patiess! Viņa dzīves pēdējās minūtes un sekundes noritēja riteņbraukšanas trasē.

Riteņbraukšana bija Arņa hobijs vairāk nekā 30 gadus. Vai tas bija viņa liktenis??? Man pietrūks Tavs humors!!!" tā par 16. jūnijā SEB MTB maratona laikā Siguldā bojāgājušo vīrieti pasākuma mājaslapā raksta viņa draugs Dainis Grantiņš.

Līdzjūtību Arņa Ozoliņa ģimenei izsaka arī Ivo Japiņa sporta aģentūra, kas maratonu organizēja. Pats I. Japiņš, kurš pašlaik atrodas ārvalstīs, zināja teikt, ka pagaidām par nāves iemesliem runāt ir pāragri. To sekcijas laikā noskaidros patologanatomi.

Savukārt sacensību organizatoru pārstāvis Toms Markss zināja stāstīt, kā tas notika. "Arnis Ozoliņš startēja tautas distancē, un problēmas radās jau pašā sākumā. Braucot augšā Turaidas kalnā, viņš pēkšņi saļima. Tas nebija kritiens. Cilvēks vienkārši zaudēja samaņu," notikumus rekonstruē T. Markss. Tā kā tas noticis teju vai pašā distances sākumā, tupat esošie ātrās palīdzības mediķi piesteigušies pie viņa minūtes laikā. Par spīti ārstu pūlēm, cilvēka dzīvība izdzisusi turpat riteņbraukšanas trasē.

"Sacensības organizējam jau 13 gadu un šāds notikums mūsu pieredzē ir pirmo reizi. Tas tikai vēlreiz apliecina, cik būtiski pašiem dalībniekiem ir pārliecināties pirms tam, vai viņu veselība izturēs iecerēto slodzi. Lai gan Arnis Ozoliņš nebija nekāds iesācējs riteņbraukšanā. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, viņš beidzis Murjāņu sporta ģimnāziju un regulāri piedalījies sacensībās," tā 49 gadus veco vīrieti raksturo pasākuma organizators. Kā viens no iespējamajiem nāves iemesliem tik minētas problēmas ar sirdi, taču līdz mediķu oficiālajam slēdzienam tie esot tikai pieņēmumi.

Neko plašāk nevarēja pastāstīt arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola. Viņa portālam "Apriņķis.lv" apstiprināja, ka maratona laikā mediķi centušies vīrieti reanimēt jeb atdzīvināt, taču tas nav izdevies. Uz jautājumu, vai klātesošajiem mediķiem nebija aizdomas, kas varēja izraisīt nāvi, I. Vītola ir lakoniska: "To varēs zināt tikai pēc sekcijas."

Tā kā Siguldā notika tikai otrais šī maratona posms, organizatoru pārstāvis aicina ikvienu topošo dalībnieku pārbaudīt veselību un objektīvi izvērtēt savas fiziskās spējas, lai piedalīšanās šādā pasākumā neapdraudētu savu veselību vai dzīvību.

Iepriekš: 
Siguldas kalnu divriteņu maratonā mirst vīrietis