12.06.2013 17:29

Latvijā nedaudz palielinājusies dzimstība, Pierīgā visstraujāk

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Jaunākie dati no Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) liecina, ka jau otro gadu vērojama kāda pozitīva tendence – dzimstības palielināšanās. Starp reģioniem līdere ir Pierīga.

Statistika rāda, ka laikā no 2008. gada līdz 2011. gadam Latvijā bija vērojams dzimstības samazinājums, bet 2012. gadā ir redzams neliels pieaugums – piedzimuši par 1,1 tūkstoti bērnu vairāk nekā 2011. gadā. Turpina pieaugt otro un trešo bērnu īpatsvars dzimušo kopskaitā.

Dzimstība palielinājusies visos reģionos, bet visvairāk Rīgas un Pierīgas reģionā – attiecīgi par 7,0% un 6,1%. Diemžēl straujā mirstība nav bremzējusies 2012.gadā, tādēļ dabiskais pieaugums visā Latvijā joprojām ir negatīvs, izņemot divpadsmit novadus, no kuriem lielākā daļa ir Pierīgā. 

Iedzīvotāju dabiskais pieaugums pozitīvs pērn bija tādos ap galvaspilsētu esošajos novados kā Ādažu, Babītes, Garkalnes, Ikšķiles, Krimuldas, Ķekavas, Mārupes, Ropažu, Salaspils, Siguldas un Stopiņu novados. Vislielākais dabiskais pieaugums pērn bija Mārupes novadā, kur iedzīvotāju skaits tieši dabiskā pieauguma dēļ palielinājies par 168 cilvēkiem, vēsta CSP dati.