20.02.2012 10:10

Grib pārdot Tuberkulozes un plaušu slimības klīniku Stopiņos

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tuberkulozes un plaušu slimību klīnika Tuberkulozes un plaušu slimību klīnika Krišjānis Grantiņš

Veselības ministrija (VM), reorganizējot Latvijas infektoloģijas centru (LIC), iecerējusi pārdot vienu no tā struktūrvienībām - Tuberkulozes un plaušu slimību klīniku, kas atrodas Stopiņu novadā.

Kā 17. februārī ziņoja Latvijas Neatkarīgā Televīzija, Tuberkulozes un plaušu slimību klīnikā pacientiem nodrošināti īpaši uzturēšanās un ārstniecības apstākļi, tomēr VM iecerējusi klīnikas kompleksu pārdot, vēsta aģentūra BNS. Infektoloģijas centra telpu klīnikas kopējais noslogojums esot pārāk mazs un ekonomiski neizdevīgs.

«Šīs telpas Sauriešos varētu tikt atbrīvotas un pacienti, kas atrodas tuberkulozes daļā, kā arī infekciozie pacienti varētu nonākt Infektoloģijas centrā vai Linezerā. Savukārt ķirurģiskie pacienti varētu tikt nosūtīti uz Austrumu slimnīcu, kur pašlaik tiek būvētas jaunas operācijas zāles,» LNT ziņu raidījumam sacīja Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule.

Iegūtos līdzekļus plānots ieguldīt tālākā Austrumu slimnīcas attīstībā, kas gan nenotikšot ātrāk kā pēc diviem gadiem. Infektoloģijas centra administrācijai oficiālas informācijas no ministrijas pagaidām nav.

Jautājumu par Latvijas infektoloģijas centra reorganizāciju valdība skatīs jau nākamajā sēdē otrdien, 21. februārī.

VM ir izstrādājusi rīkojuma projektu, kas paredz līdz 2012. gada 1. aprīlim reorganizēt LIC, nododot ar infekciju slimību ārstniecību saistītās funkcijas Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, bet valsts pārvaldes funkcijas sabiedrības veselības un epidemioloģiskās drošības jomā – jaunai veselības ministra padotībā esošai tiešās pārvaldes iestādei – Slimību profilakses un kontroles centram. Tam kategoriski, kas pašsaprotams, iebilst LIC darbinieku vairākums.